NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE POSJETILI KNJIŽNICU!

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina ponovno su posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina. Ovoga puta u posjet su stigli učenici 3. razreda konobara zajedno sa svojom knjižničarkom Svjetlanom Dupan i voditeljicom, profesoricom Nedom Mađarac.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera učenici nisu mogli ući u knjižnicu nego je susret upriličen ispred Knjižnice.

– Budući da je Vlada Republike Hrvatske podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja cilj nam je da što veći broj učenika dobije informaciju o svim mogućnostima koji im pruža njihova lokalna Knjižnica. S obzirom da su ovi učenici završna godina srednjoškolskog  obrazovanja, pisat će završne radove, a već sutra će mnogi tražiti posao.
Želja nam je da im pomognemo, stoga im stojimo na raspolaganju što se tiče literature. Učenici su na granici dječje i odrasle dobi, neki od njih možda će nastaviti sa školovanjem, drugi se zaposliti. U poslu za koji se školuju, gdje je vidljiv rad sa ljudima, bit će im važna međuljudska komunikacija, lakše rješavanje poteškoća, lakše snalaženje. Tu nastupa knjiga i čitanje koje razvija empatiju kod djece, emocionalnu inteligenciju, samopouzdanje, vrijednosti koje ponekad možemo tek osjetiti. Zato je vrlo važno imati pored sebe dobru knjigu, – rekla je v. d. ravnateljice Marija Cindrić, te istaknula kako Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u suradnji s Industrijsko-obrtničkom školom, učenicima poklanja besplatno članstvo na 12 mjeseci.

Knjižničarke su ujedno učenike pozvale na sudjelovanje u nagradnom natječaju  koje Knjižnica organizira povodom Valentinova, dana zaljubljenih i svoju pjesmu ili prozni uradak vezane za ovu temu dostave Knjižnici, odnosno  pošalju na e-mail adresu.
(mf/Izvor: GKiČ Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button