NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Učenici drugih razreda OŠ Josipa Kozarca posjetili Knjižnicu

Učenici slatinskih škola redovito posjećuju Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina, a današnji gosti bili su učenici drugih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

I ovoga puta bilo je zanimljivo uz pričaonicu na temu „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige“, a kojom je knjižničarka željela potaknuti učenike na promišljanje o likovima koji su učenicima poznati, važni, likovi s kojima su odrastali, putovali i otkrivali nepoznate krajeve, rješavali najteže zadaće, od kojih su učili kako se nositi s izazovima stvarnog svijeta i s kojima su se mogli poistovjetiti.

Tako su se djeca prisjetila bajki „Mačak u čizmama“ i „Mala sirena“, koje su nezaboravni dio djetinjstva većine djece, a zahvaljujući porukama koje se iz bajki mogu iščitati, one su svevremenske i univerzalne i govore o interakciji ljudskih odnosa koji se mogu primijeniti danas kao i prije tristo godina.

Na različite kreativne načine knjižničarka je ponudila učenicima istražiti kako su ih današnji knjiški junaci inspirirali te kao super junaci pomogli oblikovati ono najvažnije u njihovim  životima. Odgovor na pitanje trebali su izraziti stripom i crtežom. Učenici su po skupinama odabrali svog super junaka te se na jedan dan potpuno pronašli u ulozi junaka iz svijeta knjige i stripa.
Učenici su izradili i prekrasne aplikacije naziva „Cvjetna lizalica“ kojima je ukrašen dječji odjel Knjižnice.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button