KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINE

Učenici 8. razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica sudjelovali na 12. Satu povijesti iz Vukovara

12. Sat povijesti iz Vukovara ove se godine održava u prigodi obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar. Ovaj virtualni sat povijesti organizira OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara uz tehničku potporu CARNeta-a.

Cilj ovoga projekta je jednim satom povijesti povezati učenike osmih razreda s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske. Putem videoveze spojilo se 15 škola – od Dubrovnika, Šibenika, Malog Lošinja, Pule preko Zagreba, Ivanca, Varaždina do Nove Bukovice, Slavonskog Broda i Vukovara.

Tema 12. Sata povijesti iz Vukovara je „Golubice lete u vječnost“ i posvećena je spomen-obilježjima na mjestima pogibije hrvatskih branitelja i civila kako bi se podsjetili na hrabrost i ljubav onih čija je žrtva bila preduvjet slobodi koju danas uživamo.

Osmaši iz novobukovačke škole, predstavnici Virovitičko-podravske županije, prikazali su terensku nastavu koju provodi slatinska HVIDR-a pod nazivom „Istina o pobjednicima“ u kojemu učenici 7.i 8. razreda iz šest škola sa slatinskog područja obilaze spomen-obilježja poginulih branitelja i civila te im na prigodan način odaju počast.

Ovakav način povezivanja učenika iz različitih krajeva Hrvatske odvijao se duhu i ozračju zajedništva te sjećanja  i zahvale svima onima koji su za slobodu Republike Hrvatske dali svoje živote.
(mf/Izvor: OŠ V. Nazora N. Bukovica, Lareta Žubrinić/Foto: Dragana Dropulja, screenshot)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot