KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINE

Učenici 8. razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica sudjelovali na 12. Satu povijesti iz Vukovara

12. Sat povijesti iz Vukovara ove se godine održava u prigodi obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar. Ovaj virtualni sat povijesti organizira OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara uz tehničku potporu CARNeta-a.

Cilj ovoga projekta je jednim satom povijesti povezati učenike osmih razreda s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske. Putem videoveze spojilo se 15 škola – od Dubrovnika, Šibenika, Malog Lošinja, Pule preko Zagreba, Ivanca, Varaždina do Nove Bukovice, Slavonskog Broda i Vukovara.

Tema 12. Sata povijesti iz Vukovara je „Golubice lete u vječnost“ i posvećena je spomen-obilježjima na mjestima pogibije hrvatskih branitelja i civila kako bi se podsjetili na hrabrost i ljubav onih čija je žrtva bila preduvjet slobodi koju danas uživamo.

Osmaši iz novobukovačke škole, predstavnici Virovitičko-podravske županije, prikazali su terensku nastavu koju provodi slatinska HVIDR-a pod nazivom „Istina o pobjednicima“ u kojemu učenici 7.i 8. razreda iz šest škola sa slatinskog područja obilaze spomen-obilježja poginulih branitelja i civila te im na prigodan način odaju počast.

Ovakav način povezivanja učenika iz različitih krajeva Hrvatske odvijao se duhu i ozračju zajedništva te sjećanja  i zahvale svima onima koji su za slobodu Republike Hrvatske dali svoje živote.
(mf/Izvor: OŠ V. Nazora N. Bukovica, Lareta Žubrinić/Foto: Dragana Dropulja, screenshot)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button