DOGAĐANJANASLOVNICA

Učenici 3. b razreda OŠ Josipa Kozarca, posjetiti Industrijsko-obrtničku školu

U sklopu izvanučioničke nastave, učenici 3. b razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina u pratnji učiteljice Gordane Kovač, jučer su posjetiti Industrijsko-obrtničku školu u Slatini, te se upoznali s načinom obrazovanja za obrtničko zanimanje stolara u zavičajnoj regiji.
Dolazak u prostorije Industrijsko-obrtničke škole i topao prijem profesorice Jasne Varge, upotpunjen je sokovima i grickalicama.
Profesorica je na samom početku prijema objasnila kako se učenici obrazuju za rijetko obrtničko zanimanje stolara.  U sklopu posjeta djeca su obišla prostorije, upoznala se s alatima i strojevima kojima se izvodi praktična nastava.

Cilj posjeta bio je afirmirati rijetko zanimanje stolara u društvenoj zajednici, te pobuditi interes učenika za obrazovanjem u deficitarnom obrtničkom zanimanju.

Osim teoretskog dijela, učenici su izveli i praktični rad u skupinama. Od  obrađenih drvenih pločica  sastavljali su drvene stalke za mobitele. U praktičnom radu pomagali su im učenici prvog razreda srednje škole, zanimanje stolar. Učenici su s velikim oduševljenjem i pažnjom odradili sve zadane radnje, te su dobili pohvale za svoj trud i rad.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button