DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenice OŠ E. Kumičića Andrijana Kolić, Mia Franjković i Karla Horvat 3. na online kviz-natjecanju „Koliko poznaješ hrvatski sabor“

U petak 8. ožujka Saborska Služba za građane organizirala je deseto po redu online kviz-natjecanje „Koliko poznaješ hrvatski sabor“ za osnovne škole.

Budući da Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina tradicionalno sudjeluje u natjecanju, ove su godine učenici osmih razreda bili izrazito uspješni te su prema konačnim rezultatima kviza ostvarili 3. mjesto u konkurenciji od 51 osnovne škole.

Učenice 8. razreda Andrijana Kolić, Mia Franjković i Karla Horvat su u kvizu trebale pokazati znanje iz poznavanja Hrvatskoga sabora, njegove uloge i mjesta u hrvatskoj povijesti, kao i znanje u poznavanju suvremenog Sabora od konstituiranja prvog demokratskog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas, njegove ustavne uloge i nadležnosti, djelokruga poslova i načina rada, te poznavanje prava i dužnosti koje imaju saborski zastupnici.
Učenice je za kviz pripremao njihov mentor i učitelj povijesti Krešimir Hrženjak.

Detaljnije podatke o spomenutom uspjehu možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/objavljeni-konacni-rezultati-kviza-o-poznavanju-sabora-za-osmase-osnovna-skola

(mf; Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button