DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenica OŠ E. Kumičića Lara Jukić na natjecanju Hippo Competition postala 7. u svijetu u poznavanju engleskog jezika

Nakon što je briljirala na državnoj razini natjecanja Hippo Competition održanoj 29. svibnja ove godine te se pokazala izvrsnom u zadacima čitanja s razumijevanjem i zadacima uporabe engleskog jezika, učenica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Lara Jukić plasirala se na svjetsko finale u ovom natjecanju.

Finale svjetskog natjecanja u poznavanju engleskog jezika Hippo Competition održano je od 19. do 22. rujna 2021.g. u Italiji, odnosno mjestu u blizini Venecije, Lido Di Jesolo.

Tako je Lara Jukić, u pratnji mentorice Kristine Premec 19. rujna otputovala u Italiju na završnicu natjecanja gdje su se prvoga dana kandidati imali prilike upoznati uz aktivnosti na plaži, a održan je i sastanak koordinatora s kandidatima i mentorima, te su im podijeljena zaduženja i vremenik natjecanja.

Drugoga dana uslijedilo je natjecanje koje je obuhvaćalo ispit govorenja (speaking), ispit čitanja i pisanja (Reading and Writing), Hippo test, te ispit slušanja s razumijevanjem (Listening test).

Sve ispite Lara je odradila opušteno i s osmjehom na licu, te je u iščekivanju rezultata zaslužila odmor i zanimljivu avanturu obilaskom Venecije u pratnji svoje mentorice Kristine. Nakon razgledanja brojnih znamenitosti, posljednjeg dana svjetskog natjecanja Hippo Competition sudionici finala okupili su se u večernjim satima u dvorani Teatro Vivaldi gdje su proglašena prva tri mjesta po kategorijama.
Iako je Lara pokazala zavidno znanje, ovoga je puta osvojila odlično 7. mjesto u svojoj kategoriji, u konkurenciji od 31 natjecatelja, što joj je dalo poticaj da se nastavi boriti i dalje.
Kako je istaknula po povratku u Slatinu, pokušat će se već ove godine ponovo vratiti u Lido di Jesolo jer voli engleski, a ostalo je još toliko toga neistraženog u tom talijanskom gradu.

Čestitke Lari i njenoj mentorici Kristini u ime cijele škole uputila je ravnateljica Božica Majhen.

– Vi ste za nas pobjednice već samim sudjelovanjem jer je Lara postala prva učenica naše škole koja se uspjela plasirati na svjetsko finale u ovom natjecanju otkad škola sudjeluje. Ponosni smo što je Lara postala 7. u svijetu u svojoj kategoriji te se veselimo njenom žaru za napredovanjem do još boljeg rezultata.
Svojim je nastupom cijelom svijetu u najboljem svjetlu pokazala boje svoje škole, grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske, stoga ćemo i dalje pratiti i pomagati njezino napredovanje u stjecanju novih znanja iz engleskog jezika, – rekla je ravnateljica Majhen još jednom uputivši čestitke Lari i njezinoj mentorici Kristini na ovom izvanrednom uspjehu.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot