DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenica OŠ E. Kumičića Lara Jukić na natjecanju Hippo Competition postala 7. u svijetu u poznavanju engleskog jezika

Nakon što je briljirala na državnoj razini natjecanja Hippo Competition održanoj 29. svibnja ove godine te se pokazala izvrsnom u zadacima čitanja s razumijevanjem i zadacima uporabe engleskog jezika, učenica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Lara Jukić plasirala se na svjetsko finale u ovom natjecanju.

Finale svjetskog natjecanja u poznavanju engleskog jezika Hippo Competition održano je od 19. do 22. rujna 2021.g. u Italiji, odnosno mjestu u blizini Venecije, Lido Di Jesolo.

Tako je Lara Jukić, u pratnji mentorice Kristine Premec 19. rujna otputovala u Italiju na završnicu natjecanja gdje su se prvoga dana kandidati imali prilike upoznati uz aktivnosti na plaži, a održan je i sastanak koordinatora s kandidatima i mentorima, te su im podijeljena zaduženja i vremenik natjecanja.

Drugoga dana uslijedilo je natjecanje koje je obuhvaćalo ispit govorenja (speaking), ispit čitanja i pisanja (Reading and Writing), Hippo test, te ispit slušanja s razumijevanjem (Listening test).

Sve ispite Lara je odradila opušteno i s osmjehom na licu, te je u iščekivanju rezultata zaslužila odmor i zanimljivu avanturu obilaskom Venecije u pratnji svoje mentorice Kristine. Nakon razgledanja brojnih znamenitosti, posljednjeg dana svjetskog natjecanja Hippo Competition sudionici finala okupili su se u večernjim satima u dvorani Teatro Vivaldi gdje su proglašena prva tri mjesta po kategorijama.
Iako je Lara pokazala zavidno znanje, ovoga je puta osvojila odlično 7. mjesto u svojoj kategoriji, u konkurenciji od 31 natjecatelja, što joj je dalo poticaj da se nastavi boriti i dalje.
Kako je istaknula po povratku u Slatinu, pokušat će se već ove godine ponovo vratiti u Lido di Jesolo jer voli engleski, a ostalo je još toliko toga neistraženog u tom talijanskom gradu.

Čestitke Lari i njenoj mentorici Kristini u ime cijele škole uputila je ravnateljica Božica Majhen.

– Vi ste za nas pobjednice već samim sudjelovanjem jer je Lara postala prva učenica naše škole koja se uspjela plasirati na svjetsko finale u ovom natjecanju otkad škola sudjeluje. Ponosni smo što je Lara postala 7. u svijetu u svojoj kategoriji te se veselimo njenom žaru za napredovanjem do još boljeg rezultata.
Svojim je nastupom cijelom svijetu u najboljem svjetlu pokazala boje svoje škole, grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske, stoga ćemo i dalje pratiti i pomagati njezino napredovanje u stjecanju novih znanja iz engleskog jezika, – rekla je ravnateljica Majhen još jednom uputivši čestitke Lari i njezinoj mentorici Kristini na ovom izvanrednom uspjehu.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button