DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenica IOŠ-a Slatina Magdalena Jokoš, pobjednica Državnog natjecanja frizera sa svojim timom zahvalila Gradu Slatini na potpori

Danas je slatinsku Gradsku upravu posjetila delegacija Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Riječ je o učenicama smjera frizer koje su prošloga petka pokazale svoju izvrsnost na Državnom natjecanju frizera i kozmetičara u sklopu manifestacije Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a koja se održala u Zagrebu u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačkog velesajma.

Magdalena Jokoš

S ovog prestižnog natjecanja svoje su utiske zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliji Nikoliću prenijele Magdalena Jokoš koja je kao pobjednica zasjala na pobjedničkom postolju izradom vjenčane romantične frizure i njezin model Dora Šantalab, te Sara Rašetić i njezin model Anđelina Đorđević.
Osim što su iznijele svoje dojmove i stečena iskustva zahvalile su mu se na potpori kojom je osigurao njihov odlazak na natjecanje, što je učinila i njihova mentorica Kornelija Zubčević, kao i nastavnica Paula Kukuljević Idek autorica ručno izrađenih ukrasa pobjedničke frizure.

Također uz zahvalu obnašatelju dužnosti gradonačelnika Iliji Nikoliću, odličnu suradnju s Gradom Slatinom istaknuo je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac.

– Drago mi je što i ovom prigodom možemo pokazati da je suradnja Grada i Škole na jednom nivou koji nije služben već prijateljski. Mi razgovaramo kao prijatelji i kao prijatelji pokušavamo u svim mogućim, i materijalnim i ljudskim ili drugim resursima jedni drugima pomoći. Drago mi je što je Grad prepoznao i pomogao nam kada je to trebalo jer bez njegove pomoći oko organizacije prijevoza mi na to natjecanje na žalost ne bi mogli otići, stoga jedno veliko hvala našem Gradu.
Posebno me veseli što su naše učenice i njihove mentorice opravdale to povjerenje i vratile se s izvrsnim rezultatima na ponos i ugled same Škole ali i naše Slatine, osobito što se ovdje radi o jednom ozbiljnom natjecanju. Na tome vam još jednom čestitam i ovom prigodom, – istaknuo je ravnatelj Graovac.

– Na natjecanju je bila jako velika konkurencija gdje je nastupilo 89 učenika iz 26 strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u tri kategorije: valovita frizura, izbrijavanje do kože i vjenčana romantična frizura. Naše su učenice još jednom pokazale svoje znanje i koliko su kreativne i vješte.
To je jako veliki uspjeh tim više što je Magdalena tek 2. razred za razliku od njezinih godinu dana starijih kolegica. Sara je isto tako bila jako dobra te njezina frizura ništa ne zaostaje, ali samo je jedno prvo mjesto. Na kraju krajeva ne može se riječima opisati kolika je sreća ovaj uspjeh, – istaknula je mentorica Kornelija Zubčević.

Na kraju je čestitke učenicama i njihovim mentoricama na ostvarenom uspjehu uputio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić također naglasivši izuzetnu suradnju s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina.

– Drago mi je što smo vam imali priliku pomoći da uspijete otići na ovo natjecanje s kojeg ste se vratili s pobjedničkim peharom i na tome vam se zahvaljujem i upućujem srdačne čestitke.
Iako Grad Slatina nije osnivač Škole trudi se kroz razne projekte i suradnje pomoći rad, kako vaše, tako i ostalih škola na slatinskom području.
Našu podršku imate i nadalje jer sve su to naša djeca kroz čiju se izvrsnost na neki način promovira i sama Slatina, – istaknuo je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić te učenicama uz još jednu čestitku zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i budućem radu kroz odabrano zanimanje.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, IOŠ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button