DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Ubod Bubaša zapekao Kunovčane

U zanimljivoj podosta kvalitetnoj predstavi Slatina je po dobroj staroj latinskoj izreci kako sreća prati hrabre zasluženo uzela sva tri boda. Naime, ruku na srce gosti su bili ti koji mogu žaliti što nisu iskoristili niti jednu od barem pet zrelih prigoda dok je Slatina strpljivom igrom dočekala jednu takvu koju je u tri boda pretvorio uvijek opasni Bubaš.

Bratstvo iz Kunovca je novak u ligi, a čiju okosnicu momčadi čine renomirani igrači sa zagrebačkog područja. Za njih igra i bivši kapetan Slaven Belupa Mato Grgić, te nekolicina igrača s drugoligaškim i trećeligaškim pedigreom. Ovo sve naglašavamo s ciljem da naglasimo da se radi o opasnoj iskusnoj momčadi koja u svakom trenutku zna što joj je činiti.

Do spomenutih prigoda gosti nisu došli iz neke klasične dominacije već su i oni polako ne srljajući dugo gradili i tražili rupu u slatinskoj inače danas čvrstoj obrani. Jednu takvu pronašli su u 10.minuti kada je Bartolić iskosa desno odigrao povratnu za Azizija, a istom udarac na prvoj vratnici skinuo Embrešić. Ostali smo dojma da su nogometaši Slatine čak imali više loptu u svojim nogama no iskusna i posebice čvrsta obrana gostiju lako je izlazila na kraj sa završnicama slatinskih napada. U 20.minuti vidjeli smo atraktivan prolazak iza slatinske posljednje linije gostujućeg Vidovića no ovog puta slabom reakcijom zakazali su napadači njegove momčadi. Slatinčani su u prvom dijelu samo jednom bili blizu pogotka no nakon ubačaja Hudoletnjaka i sigurne realizacije Bubaša zastavica pomoćnika našla se podignuta visoko u zraku.

U 7. minuti nastavka nakon jednog ubačaja lopta je preletjela slatinsku obranu, a na drugoj vratnici Azizi ju je na zicer spustio Vidoviću koji s tek nekoliko metara udaljen od gola puca nebu pod oblake.

Već pomalo ohlađeni vratar gostiju Štefković bio je u 63. minuti prvi put prisiljen ozbiljno intervenirati na snažan udarac Kupresa s oveće udaljenosti, a odmah iz iste akcije i kornera Farkaš je bio blizu postizanju gola. U još jednoj fantastičnoj prigodi našao se Azizi u 69. minuti no ponovno je Embrešić i iz tog duela izišao kao pobjednik. I onda je za goste stigla kobna 72. minuta. Bio je korner za Slatinu kojeg je izveo Kupres, loptu u gužvi zahvaća tko drugi nego uvijek sveprisutni Bubaš, nastala je panika u gostujućim redovima, a lopta nekako pronašla put do mreže. Slatina slavi, a gosti se nemoćno pogledavaju i traže krivca prvo međusobno, a zatim i u sudačkim redovima. Bacili su nakon toga gosti sve karte u napad no družina trenera Krsnika nije učinila niti jedan krivi korak te mirno utakmicu privela kraju.

  1. NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica

7.kolo

SLATINA     1

BRATSTVO 0

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 70. Sudac: Dražen Fejer (Bjelovar). Pomoćnici: Jozić (Bjelovar) i Jeličić (Kraljevac). Strijelac: 1:0 – Bubaš (72).

SLATINA: Embrešić, Petrinjak, Farkaš, Piskać, Bubaš (od 90. Fotez), Kupres, Hudolatnjak, Dom.Bogati, Pecolaj, Jerešić (od 79. Potočki), Dor. Bogati. Trener: Darko Krsnik

BRATSTVO: Štefković, Vidović, Azizi, Ezgeta, Bartolić, Slijepčević, Grgić, Čuljak, Patrun, Sunagić, Mišura (od 64. Tutavac). Trener: Dejan Zrinski

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button