DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

UAAB-a SLATINA OBILJEŽILA 79.OBLJETNICU OSLOBOĐENJA PODRAVSKE SLATINE

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatine danas je održana svečanost obilježavanja 78. godišnjice oslobođenja Podravske Slatine.

Prije glavnoga događaja i okupljanja svih sudionika događaja, kao i svake godine, delegacija organizatora položila je vijenac ispred zajedničke partizanske grobnice na gradskom groblju u Slatini, a potom su nakon minute šutnje za sve stradale i preminule borce NOR-a i žrtve fašističkog terora položeni vijenci i ispred spomenika žrtvama fašizma pokraj zgrade Pučkog otvorenog učilišta.

Događaj je predvodio predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatine Vladimir Jurić na početku pozdravivši sve prisutne i davši uvodne riječi a nakon polaganja vijenaca rekavši i nešto više o značaju antifašizma. Također i ove godine u odsutnosti prof. dr. Petra Kavgića, spomenuo se narodnih heroja slatinskog kraja i podsjetio na oslobodilačku borbu našega kraja.

Prigodne riječi sjećanja na vrijeme i događaj koji je danas obilježen u Slatini izrekao je osim predsjednika UAAB-e Slatina Vladimira Jurića, zamjenik predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Lazo Đokić.

Ove je godine svečanosti prisustvovala i posebna gošća, izaslanica predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića i njegova savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić u pratnji predstavnika MORH-a. Prema vojnoj proceduri MORH-a položili su uz izaslanicu predsjednika RH, vijenac i odsvirali mirozov za sve žrtve fašističkog terora.

U kulturno-umjetničkom dijelu svečanosti nastupio je pjesnik iz Požege Kazimir Semunović – Kazo pročitavši nekoliko svojih autorskih djela.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button