DOGAĐANJANASLOVNICA

U ŽUPNOJ CRKVI SV. JOSIPA U SLATINI Svečano proslavljeno 25 godina Društva prijatelja Maloga Isusa

U isto vrijeme i na isti način srebrni jubilej obilježen je u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova i slatinskoj župnoj crkvi sv. Josipa


Župa sv. Josipa u Slatini u subotu je bila domaćin 22. susreta Prijatelja Maloga Isusa, čije društvo djeluje u suradnji s Družbom sestara Služavki Maloga Isusa. Susretom je obilježena i 25. obljetnica osnivanja Društva prijatelja Maloga Isusa pa su tim povodom u Slatinu došli hodočasnici i časne sestre koje djeluju na području Voćina i Slavonskog Broda, a s njima je bila i vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa s. Marija Banić.

Nakon pobožnosti sv. Josipu, hodočasnici su sudjelovali u svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik i dekan Slatinskoga dekanata preč. Dragan Hrgić, uz koncelebraciju župnika voćinske Župe Pohoda BDM vlč. Ivana Ereiza i župnog vikara u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vlč. Marka Obradovića.

Prema riječima časne Kristine Adžamić iz Družbe sestara Služavki Malog Isusa, pročelnice Društva Prijatelja Malog Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća BDM, planirano je da ta obljetnica bude obilježena prošle godine u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu, ali pandemija je osujetila takve planove. Zbog istih razloga susret i prigodna svečanost ove su godine održani u isto vrijeme i na isti način na dvije lokacije, u Slatini i u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova.

U znak zahvalnosti prisutnih prijatelja Maloga Isusa i sestara Služavki Maloga Isusa te sjećanja na srebrni jubilej Društva, vrhovna pročelnica Društva prijatelja Malog Isusa s. Anđelina Perić uručila je župniku Hrgiću umjetničku sliku s likom Djeteta Isusa.

– Drage sestre, dragi prijatelji Maloga Isusa, hvala od srca na ovome daru! Naći će prikladno mjesto u župnom stanu i svaki dan će sve nas ovdje u Slatini podsjećati na pobožnost prema Djetetu Isusu, a onda će u vrijeme došašća i u božićno vrijeme slika biti u crkvi i poticati druge vjernike da gajimo i ovdje, u Slatini, pobožnost Maloga Isusa. – zahvalio je župnik Hrgić.

U procesiji s prikazanim darovima prijatelji Maloga Isusa prinijeli su upaljenu svijeću, kruh i hostije, 25 dječjih Biblija za 25 kršćanskih obitelji, krunicu, kip sv. Josipa, sliku sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, novčani dar za potresom pogođeni narod siromašnog Haitija i Statut Društva prijatelja Maloga Isusa, a za doprinos u životu i poslanju Društva PMI-a u proteklih 25 godina zaslužnim pojedincima i župama uručeno je deset zahvalnica.

Govoreći o velikom jubileju, vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa Marija Banić posebno je govorila ljubavi i prijateljstvu, i njihovu značenju za svakog čovjeka.

U poslijepodnevnim satima svi su hodočasnici u župnoj crkvi sv. Josipa sudjelovali u zajedničkom euharistijskom klanjanju.
(Petar Žarković, Glas Slavonije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button