DOGAĐANJANASLOVNICA

U župnoj crkvi sv. Josipa preč. Dragan Hrgić predvodio misno slavlje u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine

Na današnjem središnjem euharistijskom slavlju u župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine župnik Dragan Hrgić u sklopu svoje propovjedi zazvao je Božji blagoslov i blagoslov sv. Josipa na cijeli grad i sve njegove građane.

Tijekom propovjedi, župnik Hrgić je pozvao sve nas vjernike na promišljanje o svome životu i o tome kako ga provodimo. Naglasio je da je izuzetno teško istinski i u potpunosti živjeti vjeru, odnosno onako kako nas Isus uči, ali da je to jedini pravi put, jedini pravi način kako treba živjeti.

Govorio je o velikoj mudrosti u životu koja nas uči razlikovati bitno od nebitnoga davši nam na razmišljanje kroz primjer mnogih koji su potrošili svoje zdravlje da bi stekli bogatstvo, a onda bi dali sve to bogatstvo da povrate zdravlje. Iako treba vrijedno raditi i zaraditi za sve ono osnovno što je potrebno čovjeku i njegovoj obitelji za život, naglasio je kako treba nastojati što više vremena provoditi sa svojim obiteljima, sa svojom djecom, osobito ako su mala, jer to je vrijeme kasnije nenadoknadivo.

– Ne zaboravimo, najvrijednije što imamo to su ljudi s kojima živimo, u prvom redu obitelj, djeca, roditelji, supružnici. Stvari su tek igračke, bogatstvo je pijesak što prolazi između prstiju, a slava ljudska voda je vrh pijeska, – istaknuo je župnik Hrgić, te svoju propovijed zaključio Isusovim riječima „Što koristi čovjeku ako sav svijet stekne, a životu svojemu naudi?“.

Nakon što je crkveni zbor pod ravnanjem Eve Balković otpjevao Hrvatsku himnu na kraju svete mise, preč. Hrgić čestitao je vjernicima Dan grada Slatine, osobito slatinskom gradonačelniku Denisu Ostrošiću koji je prisustvovao sv. misi, kao i njegovim suradnicima, te se zahvalio za svaku suradnju i sve ono dobro što Grad Slatina i Župa sv. Josipa zajedno čine za obnovu ove župne crkve, ali i za cijeli grad u nadi da će u budućnosti činiti još i više.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button