DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJANASLOVNICA

U župnoj crkvi sv. Josipa misa u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine

Na početku današnjeg središnjeg euharistijskog slavlja, u župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini, župnik Dragan Hrgić je istaknuo da je današnji dan, iz tri razloga, jako lijep i bitan. Naime, kako je naveo, prije svega je nedjelja, Dan je grada Slatine te je najavio krštenje troje djece. Pozdravio je i slatinskog gradonačelnika koji je prisustvovao misi.

Tijekom propovjedi, župnik Hrgić je pozvao sve nas vjernike na promišljanje o svome životu i o tome kako ga provodimo. Naglasio je da je izuzetno teško istinski i u potpunosti živjeti vjeru, odnosno onako kako nas Isus uči, ali da je to jedini pravi put, jedini pravi način kako treba živjeti. Rekao je da trebamo prestati živjeti s figom u džepu, s nekakvom rezervom i sumnjom u Isusa, te napraviti taj teški rez u svome životu nakon kojega slijedi ono ispravno.

U prigodi obilježavanja Dana grada Slatine, župnik Dragan Hrgić zazvao je Božji blagoslov i blagoslov sv. Josipa na cijeli grad i sve njegove građane.

Današnja misa  je bila obogaćena podjelom sakramenta krštenja koji je primilo čak troje djece. Župnik Hrgić čestitao je vjernicima Dan grada Slatine, osobito gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću te se zahvalio za svaku suradnju i sve ono dobro što Grad Slatina i Župa sv. Josipa zajedno čine za ovaj grad i što će činiti nadalje.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button