DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

U Virovitici odigran 4. malonogometni turnir “Jake snage MUP-a”: Pobjedu odnijela Udruga veterana i dragovoljaca Kloštar Podravski

U organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske i HVIDR-e Virovitica, te pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, na sportskim terenima „Vegeška“ u Virovitici u petak je odigran 4. malonogometni turnir “Jake snage MUP-a”.
 
Turnir je posvećen poginulim hrvatskim policajcima Policijske uprave virovitičko-podravske u Domovinskom ratu, posebno u sjećanje na poginule policajce u obrani grada Pakraca, Damira Babuka, Slavka Jagarinca, Damira Salopeka, Darka Strugara i Željka Pempera.
 
– Ovo je četvrta godina kako organiziramo ovaj memorijalni turnir. Prve godine se održao u Pakracu i ondje smo imali četiri ekipe, a danas su stigle 23. To pokazuje da je ovaj turnir dobio na ozbiljnosti te mi je izuzetno drago da smo povezali braniteljske udruge diljem Hrvatske i naše policijske uprave, odnosno policajce – rekao je načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, dodavši da iako je turnir organiziran u čast poginulim policajcima u Pakracu, prisjećaju se i odaju počast i svim drugim policajcima i braniteljima koji su poginuli u Domovinskom ratu.
Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin pohvalio je inicijativu za održavanjem ovakvog turnira, koji je, kako je istaknuo, najveći u Hrvatskoj ovog tipa.
 
– Osnovna inicijativa je bila da se prisjetimo poginulih policajaca koji su dali ono najviše što se može dati, a to je svoj život da bi imali danas našu Hrvatsku i to se ne smije zaboraviti. Drago mi je da je Ministarstvo unutarnjih poslova, prije svega naša Policijska uprava na čelu sa Sinišom Kneževićem s HVIDR-om Virovitica na čelu s Mirkom Poljancem, pokrenula ovaj memorijalni turnir kako nikada ne bi zaboravili žrtvu koju su dali naši policajci – rekao je Kirin.
Važnost ovakvih manifestacija istaknuo je i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.
 
– Vidimo da svake godine sve više ekipa dolazi na ovaj turnir, i mi smo kao Virovitičko-podravska županija dali svoj obol i sudjelujemo sa svojom ekipom. To je ono što trebamo raditi i što radimo svake godine, pogotovo sve braniteljske udruge s područja županije. Ovakvim turnirima i drugim manifestacijama prisjećamo se poginulih hrvatskih branitelja, poginulih policajaca i čuvamo istinu o Domovinskom ratu, koju prenosimo s koljena na koljeno – rekao je Andrović.
Zahvalu Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, u ime organizatora PU virovitičko-podravske i HVIDR-e Virovitica, uputio je predsjednik udruge Mirko Poljanac te naglasio da ovaj memorijalni turnir, uz njihovu pomoć, ima budućnost.
 
– Nastavit ćemo i dalje organizirati ovaj turnir jer nam je cilj, osim prisjećanja i odavanja počasti našim poginulim braniteljima, i prenošenje istine o Domovinskom ratu na mlađu generaciju, na mlade policajce i druge djelatnike regionalne i lokalne samouprave, tvrtki i drugih koji sudjeluju na turniru. Moram istaknuti da je danas u ekipi Grada Virovitice igrao Slavko Jagarinac, koji je nećak od poginulog Slavka Jagarinca, koji je dobio ime po njemu i to daje dodatnu, izravnu važnost ovom našem memorijalu – rekao je Poljanac.
 
Memorijalnom turniru je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Pakrac i predsjednik Udruge hrvatske policije i branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić.
 
– Sretan sam što se ovaj memorijalni turnir održava već četvrtu godinu zaredom jer su branitelji zapadne Slavonije istinski heroji. Uz žrtvu Vukovara, branitelji zapadne Slavonije su najzaslužniji za priznanje Republike Hrvatske. U zapadnoj Slavoniji je 1991. oslobođeno više područja nego u bilo kojoj vojno-redarstvenoj akciji, izuzev Oluje. To je bio temelj za Sarajevsko primirje, a potom za priznanje Republike Hrvatske – rekao je Ivančić.
Uz natjecatelje i branitelje iz 15 županija, memorijalu su nazočili i zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, načelnici općina Špišić Bukovica Hrvoje Miler, Suhopolje Siniša Horvat, Gradina Josip Vučemilović-Jurić, Kloštar Podravski Siniša Pavlović.
 
Ove godine na turniru je sudjelovao rekordan broj natjecatelja – 23 ekipe iz 15 županija, između ostalih i VPŽ, a u natjecanje su se uključile i ekipe Županijske i Gradske uprave. Utakmice su se igrale na malom igralištu s umjetnom travom. Među četiri najbolje plasirale su se Grad Slatina, Policijska uprava istarska, Općina Kloštar Podravski i Policijska uprava vukovarsko-srijemska.
 
U polufinalu Istrijani su nadjačali Slatinčane 1:0, a Kloštrani su iznenadili prošlogodišnje prvake PU Vukovarsko-srijemsku pobijedivši ih 2:1.
U susretu za broncu PU vukovarsko-srijemske je bila bolja od Slatine 5:3. U finalnom ogledu uvjerljiv je bio Kloštar Podravski, koje je predvodio strijelac Pitomače Marko Matančić. Kloštar Podravski je pobijedio rezultatom 4:0. Najbolji strijelac turnira bio je Marko Matančić iz Kloštra Podravskog, dok je za najboljeg igrača proglašen njegov suigrač Lovro Šandrovčan. Za najboljeg vratara proglašen je Ivan Abramović iz Policijske uprave Istarske.
 
Pehare i pokale najboljim momčadima i pojedincima podijelili su voditelj Prihvatnog centar za strance Domagoj Lovrić i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, dok je prigodne majice sudačkoj četvrci podijelio načelnik općine Kloštra Podravskog Siniša Pavlović.
 
Turniru je prethodilo odavanje počasti poginulim i umrlim hrvatskim policajcima ispred spomen obilježja Policijske uprave u Virovitici, a tom je prigodom u prostorijama Sportskog centra Vegeška održana i redovna izvještajna sjednica Skupštine udruge HVIDR-a Virovitica čiji su vrlo kvalitetan i aktivan rad na sjednici pozdravili i gradonačelnik Ivica Kirin, voditelj Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Anto Krišto, predsjednik HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak i zamjenik predsjednika HVIDR-e Slatina Ilija Nikolić. Na ovoj sjednici je jednoglasno izglasano da umjesto dosadašnjeg zamjenika predsjednika HVIDR-e Virovitica Mirka Brajtingama, koji je zbog bolesti spriječen dalje obavljati ovu dužnost, novi zamjenik bude Ivica Udovičić. (icv.hr, bs; foto: M. Šolc, K. Toplak)
 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button