DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U Virovitici obilježen Dan broja 112

Jedinstveni europski broj za hitne službe 112 u Republici Hrvatskoj uveden je 11. veljače 2005. godine. Sustav djeluje unutar Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i neprekidno osigurava zaprimanje dojava na jedinstveni europski broj za hitne službe 112 putem telefona, SMS poruka i e-poziva iz vozila.

Putem broja 112 zaprimaju se sve vrste hitnih poziva, a u skladu s utvrđenim procedurama (standardnim operativnim postupcima, komunikacijskim protokolima, uputama i drugim operativnim dokumentima) pozivi se prosljeđuju u teritorijalno i strukovno nadležne prijavno-dojavne jedinice hitnih, spasilačkih i drugih službi ili im se temeljem dojave informacije prenose.

A danas je Služba civilne zaštite Virovitica svojevrsnim Otvorenim vratima obilježila Dan europskog broja 112. Događaju su se odazvali brojni novinari, a bio je tu i dožupan ujedno i načelnik stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Marijo Klement. Sve njih dočekali su voditelj Centra Zdenko Čapo i voditelj Službe civilne zaštite Virovitica Josip Job te im zajedno sa djelatnicima prezentirali rad i ukazali na važnost ove institucije.

Foto: rt

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button