DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U Virovitici je obilježen Dan policije, s područja Virovitičko-podravske županije u Domovinskom ratu je poginulo 20 policajaca dok se jedan vodi kao nestali

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim policajcima u Domovinskom ratu, u Virovitici je održana svečanost obilježavanja Dana policije. U vrijeme Domovinskog rata s područja VPŽ je poginulo 20 policajaca dok se jedan još uvijek vodi kao nestali.

Vijenac je prvo položen u ime roditelja i djece poginulih policajaca s područja VPŽ. Potom je počast policajcima odalo izaslanstvo PU virovitičko-podravske predvođeno načelnikom PU Sinišom Kneževićem sa suradnicima, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije uz župana Igora Androvića i predsjednika Županijske skupštine Dinka Begovića, izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovom zamjenicom Vlastom Honjek Golinac, te gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić.

Počast hrabrim policajcima, odali su i predstavnici Prvog hrvatskog redarstvenika, te predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu za poginule hrvatske policajce izmolio je kapelan Policijske uprave Ozren Bizek, a potom je Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici služena sveta misa.
(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button