NASLOVNICAŽUPANIJA

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je sjednica Županijske skupštine VPŽ

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika, Marija Klementa i Igora Pavkovića, a uz predsjedavanje Dinka Begovića, predsjednika Županijske skupštine, održana je sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

Na njoj su vijećnici Županijske skupštine – usvojili Odluka o osnivanju Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije; Odluku o visini mjesečne nagrade članovima vijeća nacionalnih manjina i predstavnicima nacionalnih manjina; Odluku o izradi VIII. Izmjena i dopuna Prostornog plana Virovitičko-podravske županije.

Usvojen je – Polugodišnji izvještaja o izvršenju Proračuna Virovitičko-podravske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2023. godine, kao i Zaključak o davanju mišljenja na Nacrt Mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza za područje Virovitičko-podravske županije, te Odluka o proširenju djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Virovitičko-podravske županije; Pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije; Izvješće o radu župana Virovitičko-podravske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine, kao i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije za 2023. godinu.

Usvojeno je – Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije za 2022. godinu; Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2024. godinu, kao i Informacija o upisu učenika u prve razrede srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije u školskoj godini 2023./2024., te Informacija o održanim natjecanjima i smotrama učenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije u školskoj godini 2022/2023. godini.

Vijećnici Županijske skupštine usvojili su i – Rješenje o razrješenju i izboru jednog člana Odbora za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša; Rješenje o razrješenju i izboru jednog člana Odbora za Statut i Poslovnik, kao i Rješenje o izboru predsjednice Službeničkog suda za područje Virovitičko-podravske županije.

Dana je suglasnost na – izmjene i dopune Statuta Opće bolnice Virovitica, kao i Statuta Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, te suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica – o davanju suglasnosti ravnatelju za zaključivanje, dodatka ugovora o nabavi posebne skupine lijekova i okvirnog sporazuma za nabavu prehrambenih proizvoda.

Osim toga, usvojen je zaključak o pokretanju postupka darovanja nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Virovitičko-podravskoj županiji; Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Statut Kazališta Virovitica i Odluka o osnivanju Savjeta za socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije.
(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button