KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

U utorak, 16. travnja, u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina drugo hrvatsko HAWaton natjecanje

U utorak, 16. travnja, GKiČ Slatina u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i Srednjom školom Marka Marulića će provesti drugo hrvatsko HAWaton natjecanje.

HAWaton je aktivnost građanske znanosti u obliku natjecanja srednjoškolaca u pretraživanju javno dostupnih sadržaja s hrvatskog mrežnog prostora. Prvi HAWaton s ciljem unapređenja informacijske pismenosti i općih digitalnih vještina mladih je održan prošle godine u Karlovcu.

Hrvatski arhiv weba (HAW) Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zbirka je sadržaja preuzetih s weba nastala sa svrhom preuzimanja i trajnog čuvanja online obveznog primjerka. 

Natjecanje srednjoškolaca održat će se u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina s početkom u 10 sati, a podjela nagrada i diploma pobjednicima održat će se u školskoj knjižnici u 12.30 sati.

Krajnji ishod ovog natjecanja slatinskih srednjoškolaca bit će objava digitalne zbirke o našem zavičajniku Viktoru Žmegaču na portalu Hrvatskog arhiva weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

(tks/Izvor: GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button