DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

U tijeku završni radovi na uređenju grada uoči proslave Dana grada Slatine, 1. rujna

Gradska tvrtka Slatina kom u suradnji s Gradom Slatinom nastavlja uređenje dijela Trga sv. Josipa oko gradskog sata te ostalih javnih površina u užem središtu Slatine.

Nakon završenih radova na sanaciji i uređenju javne rasvjete djelatnici Slatina koma ovih su dana prionuli završnim radovima uređenja okoliša na spomenutoj lokaciji.

– Izgradili smo prilaznu stazu i postolje na koje će biti postavljena natpisna ploča s imenom trga na gradskoj površini uz gradski sat. Isto tako pripremili smo zemljanu površinu kako bi se mogla posijati trava i posaditi trajnice, odnosno nisko raslinje koje će dodatno osvježiti i uljepšati ovaj kutak našega centra. To će se odraditi kada to dopuste vremenski uvjeti jer se u narednom periodu nakon ovih nekoliko kišnih dana ponovno očekuju visoke temperature, – rekao nam je voditelj radova Goran Draksler, te dodao kako bi radovi na svim lokacijama na kojima su trenutačno angažirani na uređenju okoliša u sklopu priprema za proslavu Dana grada trebali biti gotovi do petka.

Osim toga tvrtka Slatina kom u završnoj je fazi izgradnje postolja i uređenja okoliša na prostoru ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina gdje će biti postavljena bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u prigodi 100. godišnjice njegova rođenja i Dana grada Slatine.

– Djelatnice zaposlene u javnim radovima posadile su i cvjetne gredice sadnicama umjetne koprive i vinke, a koje su dodatno urešene ukrasnim malčem i bijelim kamenom.
Na jesen kada za to budu povoljniji vremenski uvjeti posadit ćemo prikladno grmlje i nekoliko sadnica drveća kako je to predviđeno projektom, – rekla nam je djelatnica Slatina koma, voditeljica uređenja gradskih javnih površina Lara Nenadović.

Nakon što se sanira i asfaltira plato ispred novouređenog spomen obilježja preostaju još samo završni radovi na uređenju postolja i samog postavljanja biste dr. Franje Tuđmana za što je zadužen Dražen Petrinjak, vlasnik Klesarskog obrta Petrinjak iz Slatine.

Radove je obišao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te izrazio zadovoljstvo pripremama za proslavu Dana grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button