DOGAĐANJANASLOVNICA

U tijeku radovi na novoj dionici nogostupa u Ulici braće Radić u Slatini

Početkom siječnja ove godine Grad Slatina započeo je s realizacijom još jednog projekta na uređenju nogostupa u Slatini.

Naime, tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave započela je radove na izgradnji pješačke staze u Ulici braće Radić vrijedne gotovo 367.000 kuna.

U ovoj fazi radova bit će izgrađena staza duga 316 metara od Ulice Lipa do Ulice Petra Preradovića za koju je projektnu dokumentaciju izradila tvrtka Helion Group d.o.o. iz Osijeka. Nadzor nad radovima provodi slatinska tvrtka Bombus j.d.o.o., a radovi bi trebali završiti u roku od 5 mjeseci.

Gradilište je posjetio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa, gdje je razgovarao s izvođačem radova Tomislavom Horvatom i inženjerom Građevinarstva Horvat Ivanom Ivanicem o daljnjoj dinamici radova.

– Budući da, gledajući iz pravca centra Slatine, lijeva strana Ulice braće Radić od Ulice Lipa nije imala nikakav nogostup, a radi se o izrazito frekventnoj dionici ove slatinske prometnice između dva križanja, ukazala se prijeka potreba gradnje pješačke staze. Na taj način povećat će se sigurnost pješaka, naročito djece u tom dijelu grada, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button