NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

U tijeku natjecanja „Europsko stablo godine“ pripremljeno zanimljivo predavanje za javnost

Zahvaljujući svima koji su na natjecanju Hrvatsko stablo 2021. godine dali glas slatinskoj sekvoji, osvojena je vrijedna nagrada.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, kao nacionalni koordinator natjecanja Hrvatsko stablo godine u ime Republike Hrvatske, u suradnji s Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, partnerom u provedbi natjecanja, osigurava nagradu u vidu provedbe ispitivanja zdravstvenog stanja i statike pojedinih dijelova stabla upotrebom sigurnih i neagresivnih metoda rezistografiranja i/ili zvučnog tomografiranja stabla pobjednika.

Ispitivanje će se provoditi u ponedjeljak, 14. veljače, a tom će prilikom doc. dr. sc. Vinko Paulić s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, za javnost i zainteresirane građane održati zanimljivo predavanje pod naslovom „Metode utvrđivanja zdravstvenog stanja starih i zaštićenih stabala“.

Predavanje će se održati u Posjetiteljskom centru EPIcentra Sequoia (Zgrada 1) u 15.00 sati, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Podsjećamo sve da je u tijeku natjecanje Europsko stablo 2022. godine i da do 28. veljače možete putem poveznice https://www.treeoftheyear.org/vote svoj glas dati našoj sekvoji.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button