DOGAĐANJANASLOVNICA

U suradnji s HŽ-om Grad Slatina će i u 2022. godini redovitim studentima sufinancirati troškove prijevoza vlakom

Prema Dodatku ugovora koji je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić potpisao s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz d.o.o. krajem prošle godine, Grad Slatina će i u 2022. godini svim redovitim studentima koji podnesu zahtjev Gradu Slatini, sufinancirati troškove javnog prijevoza vlakom, tako da će spomenuti studenti ponovno imati besplatan prijevoz vlakom.

Naime, temeljem Ugovora HŽ se obvezuje da će na redovitim linijama javnog prijevoza u 2. razredu redovitih vlakova, odnosno vlakovima predviđenim voznim redom obavljati prijevoz, redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Slatine za što će Grad Slatina sufinancirati troškove prijevoza redovitim studentima u punom iznosu redovite mjesečne karte prema cijenama HŽ-a za 2. razred redovitih vlakova koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte tako da će studenti putovati besplatno. Pretplatna karta za putnički vlak vrijedi, bez doplate, i u vlaku višeg ranga.

Isto tako Grad će sufinancirati troškove prijevoza redovitim studentima u iznosu 50% od redovite cijene pojedinačne karte prema cijenama HŽ-a koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte, a budući da će i HŽ navedenim studentima odobriti popust u iznosu 50% od redovite cijene pojedinačne karte i ovi će studenti putovati besplatno.

Grad Slatina za potrebe prijevoza redovitih studenata vlakom osigurao je u svom proračunu sredstva u iznosu do 100.000,00 kuna s PDV-om.

Mjesečne karte studenti će moći kupiti samo na putničkoj blagajni željezničkog kolodvora u Slatini, a pojedinačne karte na putničkim blagajnama gdje prodaju obavljaju radnici HŽ-a, a na temelju potvrde o sufinanciranom prijevozu Grada Slatine, te priloženog identifikacijskog dokumenta.

Studenti koji su do sada koristili sufinanciranje i imali potvrdu Grada Slatine, odnosno profil „Student Grada Slatine“ za nastavak besplatnog prijevoza moraju predočiti samo dokaz o upisanoj akademskoj godini 2021./2022., dakle ne moraju dostaviti novu potvrdu Grada Slatine.
Studenti koji prvi puta koriste sufinanciranje za ostvarivanje prava moraju imati Potvrdu Grada i dokaz o upisanoj akademskoj godini 2021./2022.

Prema potpisanom Dodatku, primjena Ugovora je započela 1. siječnja i vrijedit će do 31. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja sredstava koja je ovu svrhu osigurao Grad Slatina.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button