DOGAĐANJANASLOVNICA

U suradnji s Gradom Slatinom, slatinsko kino oprema kazališnu garderobu

U prigodi Dana plesa, 29. travnja gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić posjetio je Pučko otvoreno učilište u Slatini gdje je jedna od tema razgovora s ravnateljicom Danijelom Fabric Fabijanac bila i potreba uređenja kazališne garderobe iza pozornice kina.

I nije se dugo čekalo, u vrlo kratkom roku ostvarena je suradnja s Gradom Slatinom, te je POU započelo s radovima na uređenju svoje garderobe koja bi uskoro trebala zablistati u novom ruhu.

– U sklopu ovoga projekta mijenja se kompletan namještaj, a tek sada kada je stari namještaj iz 1956. godine uklonjen uvidjeli smo koliko je ovom prostoru bila neophodna renovacija. Naime zatekli smo rupe u zidovima i podu što će se riješiti postavljanjem knaufa, obavit će se manja korekcija elektroinstalacija, odnosno rasvjete, a nakon ličilačkih radova postavit će se novi tepih i namještaj izrađen po mjeri.
Ovaj mali prostor sada će, osim ljepši, biti i funkcionalniji jer smo smanjili broj ormarića s ogledalima za uljepšavanje sa šest na četiri kako bi se dobilo više slobodnog prostora, a uz fotelje i vješalice glumci će u konačnici imati na raspolaganju jedan predivan prostor za presvlačenje i posljednje pripreme za predstave koje će vjerujem od sada biti još kvalitetnije jer će nam i glumci biti sretniji, – rekla je ravnateljica Fabric Fabijanac te istaknula kako bi uređenjem poda na samoj pozornici ova priča bila zaokružena u jednu cjelinu.  

– Meni je drago da smo uspjeli dogovoriti ove radove kojima će završiti, mogli bismo reći, predzadnje uređenje slatinskog kina, odnosno zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Slatini.
Naime, do sada su uz energetsku obnovu cijele zgrade svi oni prostori koji su na raspolaganju publici uspješno i na pravi način uređeni, od predvorja, hodnika, kino dvorane, te detalja na pozornici, a sada i kazališne garderobe koja će također dobiti kompletno osvježenje uređenjem samog prostora i ugradnjom novog namještaja. No ono što nedostaje je uređenje sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom, kao i tuševa za potrebe glumaca i svih onih koji će nastupati na našoj pozornici, a koji će nakon što slatinskoj publici u najboljem svjetlu pokažu ono što su pripremili, imati kutak za sebe i doma otići osvježeni.
Vjerujem da će novouređeni prostor u sklopu POU Slatina također biti poticaj svima onima koji imaju afiniteta prema glumi, od onih najmlađih iz vrtića, preko školaraca i ostalih građana za bavljenje glumom, te će u Slatini ponovno zaživjeti amatersko kazalište jer u gradu je uvijek bilo kazališnih amatera i želje, i mislim da je to, isto tako budućnost ove zgrade i ovoga grada, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te najavio kako je uređenje sanitarnog čvora predviđeno za iduću godinu, a planira se i uređenje prostora ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina zajedno s okolišem kako bi se ovaj mali trg učinio pravim ulazom u hram kulture i umjetnosti.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot