DOGAĐANJANASLOVNICA

U suradnji s Gradom Slatinom, slatinsko kino oprema kazališnu garderobu

U prigodi Dana plesa, 29. travnja gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić posjetio je Pučko otvoreno učilište u Slatini gdje je jedna od tema razgovora s ravnateljicom Danijelom Fabric Fabijanac bila i potreba uređenja kazališne garderobe iza pozornice kina.

I nije se dugo čekalo, u vrlo kratkom roku ostvarena je suradnja s Gradom Slatinom, te je POU započelo s radovima na uređenju svoje garderobe koja bi uskoro trebala zablistati u novom ruhu.

– U sklopu ovoga projekta mijenja se kompletan namještaj, a tek sada kada je stari namještaj iz 1956. godine uklonjen uvidjeli smo koliko je ovom prostoru bila neophodna renovacija. Naime zatekli smo rupe u zidovima i podu što će se riješiti postavljanjem knaufa, obavit će se manja korekcija elektroinstalacija, odnosno rasvjete, a nakon ličilačkih radova postavit će se novi tepih i namještaj izrađen po mjeri.
Ovaj mali prostor sada će, osim ljepši, biti i funkcionalniji jer smo smanjili broj ormarića s ogledalima za uljepšavanje sa šest na četiri kako bi se dobilo više slobodnog prostora, a uz fotelje i vješalice glumci će u konačnici imati na raspolaganju jedan predivan prostor za presvlačenje i posljednje pripreme za predstave koje će vjerujem od sada biti još kvalitetnije jer će nam i glumci biti sretniji, – rekla je ravnateljica Fabric Fabijanac te istaknula kako bi uređenjem poda na samoj pozornici ova priča bila zaokružena u jednu cjelinu.  

– Meni je drago da smo uspjeli dogovoriti ove radove kojima će završiti, mogli bismo reći, predzadnje uređenje slatinskog kina, odnosno zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Slatini.
Naime, do sada su uz energetsku obnovu cijele zgrade svi oni prostori koji su na raspolaganju publici uspješno i na pravi način uređeni, od predvorja, hodnika, kino dvorane, te detalja na pozornici, a sada i kazališne garderobe koja će također dobiti kompletno osvježenje uređenjem samog prostora i ugradnjom novog namještaja. No ono što nedostaje je uređenje sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom, kao i tuševa za potrebe glumaca i svih onih koji će nastupati na našoj pozornici, a koji će nakon što slatinskoj publici u najboljem svjetlu pokažu ono što su pripremili, imati kutak za sebe i doma otići osvježeni.
Vjerujem da će novouređeni prostor u sklopu POU Slatina također biti poticaj svima onima koji imaju afiniteta prema glumi, od onih najmlađih iz vrtića, preko školaraca i ostalih građana za bavljenje glumom, te će u Slatini ponovno zaživjeti amatersko kazalište jer u gradu je uvijek bilo kazališnih amatera i želje, i mislim da je to, isto tako budućnost ove zgrade i ovoga grada, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te najavio kako je uređenje sanitarnog čvora predviđeno za iduću godinu, a planira se i uređenje prostora ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina zajedno s okolišem kako bi se ovaj mali trg učinio pravim ulazom u hram kulture i umjetnosti.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button