DOGAĐANJANASLOVNICA

U suradnji Grada Slatine i NK „Mladost“ Bakić uređene tribine na bakićkom nogometnom igralištu

Jučer su zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess, obišli slatinsko prigradsko naselje Bakić.
Razlog tomu je uređenje tribina na nogometnom igralištu Nogometnog kluba „Mladost“ Bakić, gdje ih je s izvedenim radovima upoznao blagajnik kluba Slaven Zagorac.

Budući da su tribine zbog dugogodišnjeg utjecaja vremenskih prilika bile u vrlo derutnom stanju te predstavljale potencijalnu opasnost za posjetitelje bila im je potrebna kompletna rekonstrukcija.

Tako je na tribinama postavljen novi sloj betona čemu su prethodili radovi zidanja kako bi se zatvorio prazni prostor između razina stepenica, odnosno sjedišta, čime je uklonjena opasnost za one mlađe posjetitelje, a nakon žbukanja je postavljena potrebna armatura, te su cijele tribine „presvučene“ novim slojem betona od 6 cm.
Spomenute radove obavio je slatinski obrt Expert-ing vl. Siniše Novkovića, dok su završne radove na bojanju ograde i cijelog prostora novouređenih tribina odradili igrači i članovi bakićkog nogometnog kluba koji su ujedno novim slojem boje osvježili i lože za sudce i igrače uz samo igralište.

I ovom prigodom suradnja NK „Mladost“ Bakić i Grada Slatine ostvarena je uglavnom kroz program malih komunalnih akcija, a paralelno s ovim radovima tvrtka Slatina kom obavila je uklanjanje stare dotrajale ograde koja se protezala između tribina i novouređenog školskog dvorišta. Također je poravnat spomenuti prostor na kojemu će se posaditi nekoliko sadnica stabala koja će u dogledno vrijeme gledateljima na tribinama osigurati hladovinu itekako potrebnu za vrijeme nesnosnih vrućina tijekom ljetnih mjeseci.

Na obnovi tribine Zagorac je izrazio zahvalu prije svega Gradu Slatini koji već nekoliko godina ulaže u rad ne samo nogometnog već i drugih udruga i klubova na bakićkom području, te izrazio nadu daljnje uspješne suradnje.
Zahvalio se i svim igračima i članovima NK „Mladost“ Bakić koji su se vrlo aktivno uključili u završne radove.

– Nadam se da ćemo i klupskim prostorijama u dogledno vrijeme uređenjem fasade, terase, kao i svlačionica, udahnuti novi život, a jedan od budućih projekata bit će nabava i montaža sjedalica na novouređenu tribinu.
Isto tako planira se i uređenje samog nogometnog terena koji je vremenom zadobio dosta depresija koje je potrebno poravnati. No za ovaj zahvat, osim nabave financijskih sredstava, potrebno je i pomno planiranje, budući da će se za vrijeme radova i ponovnog uređenja terena jedna nogometna sezona morati izmjestiti na neki drugi teren, no sve u svoje vrijeme, jer i s ovim, do sada učinjenim smo jako zadovoljni,  – zaključio je Zagorac.

Zadovoljstvo odrađenim radovima izrazio je slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić koji je tom prigodom pohvalio rad NK „Mladost“ Bakić.

– Bakićani zaista mogu poslužiti kao primjer zajedničkog participiranja u brojnim projektima. Zadovoljstvo je pomagati zajednici gdje se ljudi i sami svim silama angažiraju za boljitak svoga mjesta te stvaranja što boljih uvjeta za rad i život, pa i zabavu ponajprije svojih mladih kojima sve ovo što se ovdje radi i gradi, ostaje u nasljeđe, a Grad Slatina će vam upravo iz tog razloga biti daljnja potpora, – rekao je dogradonačelnik Nikolić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, NK „Mladost“ Bakić)

Foto: Tijekom izvođenja radova

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button