NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U subotu 16. veljače, u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici počinje s radom Centar izvrsnosti

Tijekom projekta „Budi STEMpatičan“ Virovitičko-podravske županije, u kojemu su sudjelovali potencijalno daroviti učenici, nastavnici STEM predmeta, stručni suradnici, ravnatelji srednjih škola i djelatnici Ureda za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, uočeno je da imamo određeni broj učenika koji se ističu u stvaralačkim mišljenjem, apstraktnim rasuđivanjem, posjeduju široko područje interesa i kvalitetu rada. Stoga, Virovitičko-podravska županija, u suradnji s Gimnazijom Petra Preradovića Virovitica, pokreće „Centar izvrsnosti – „STEMpatični“.

„Centrom izvrsnosti“ će se obuhvatili svi učenici srednjih škola naše županije koje su identificirale njihove škole, a za koje škole imaju suglasnost roditelja i koji na principu dobrovoljnosti žele sudjelovati u projektu. Teme kojima će se učenici baviti bit će vezane uz školske predmete matematiku, fiziku, kemiju, te informatiku.

Centar izvrsnosti će se održavati u prostorima Gimnazije Petra Preradovića, a s radom će početi u subotu 16. veljače, u 8,30 sati u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica. (www.vpz.hr, www.radioslatina.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button