KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJE

U srijedu počinje Ljeto u kinu

Ljeto u kinu – ime je manifestacije koja će zasigurno razveseliti brojne Slatinčane, posebice ljubitelje filma, a koju i ovog ljeta priprema i organizira Pučko otvoreno učilište Slatina.

Ove godine Ljeto u kino održat će se ispred zgrade kina na ljetnoj kino pozornici, a osim besplatnih projekcija atraktivnih kino naslova program je ove godine obogaćen kazališnim predstavama i predstavljanjem knjige. Više o ovogodišnjem izdanju posljednjih nekoliko godina ove  sve popularnije slatinske društvene manifestacije došla nam je ispričati ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. Otvorenje Ljeta u kinu najavljeno je za sutra (srijeda 22.7.) u 19 i 30 kada će pozornicu zauzeti dječje kazalište Šareni svijet sa svojom novom predstavom Ljeto za 5. Prva projekcija filma uslijedit će odmah nakon predstave u 21 sat, a radi se o komediji Dolitlle u kojoj zajedno sa roditeljima mogu uživati i najmlađi. I nakon srijede, svake večeri sve do subote, a zatim i svakog slijedećeg tjedna sve do 8. kolovoza ljetno kino donosi bogat šarolik program po principu za svakoga ponešto.

U sklopu programa Ljeta u kinu svoju najnoviju knjigu predstavit će Slatinčanin Oliver Jukić, a također na ljetnoj pozornici održat će se i nekoliko kazališnih predstava Slatinske male scene. Što se tiče izbora filmova i ove godine na velikom platnu ispred kina igrat će filmovi koji su u proteklih 12 mjeseci punili kino dvorane diljem svijeta. Izdvojit ćemo iznenađujućeg i potpuno zasluženog osvajača Oscara južnokorejskog filma Parazit na koji nitko neće ostati ravnodušan. Rame uz rame s Parazitom, što se tiče kvalitete i umjetničke vrijednosti, ide i Tarantinov posljednji uradak film imena Bilo jednom u Hollywodu, definitivno pravi majstorski, a uz to i prilično zabavan filmski biser kojeg se obavezno mora pogledati. Filmska industrija već je neko vrijeme zapala u duboku sušu što se tiče pravih napetih punokrvnih trilera, a upravo je Nevidljivi čovjek izuzetak od pravila koji do posljednjeg kadra i odjavne špice drži promatrača na samom rubu obično ugodne kino sjedalice. I ljubitelji skupih blockbustera doći će na svoje filmovima Zločesti dečki zauvijek, Otok fantazija, Jumanji, Brzi i žestoki te Povratak u zemlju zombija. Svima tim naslovima zajednička je crta akcija i dobra zabava, a ono što ih razlikuje pod žanrovi. Naravno da je Pučko otvoreno učilište i ove godine mislilo na najmlađe pa i njih pod otvorenim nebom očekuje nekoliko super crtića. Zbog propisanih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite broj posjetitelja po predstavi bit će ograničen. Inače kompletan program i točnu satnicu Ljeta u kinu donosima vam na plakatu ispod teksta.

dj


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button