NASLOVNICAŽUPANIJA

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održano međužupanijsko natjecanje iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici

U petak, 9. ožujka 2018. godine u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održano je međužupanijsko natjecanje iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici na kojem su uz učenike 2. razreda elektrotehničkog usmjerenja iz naše škole Matiju Drenskog i Josipa Kosića (mentor prof. Miodrag Stojanović), sudjelovali i učenici Elektrotehničke i ekonomske škole iz Nove Gradiške, Tehničke škole Slavonski Brod, Tehničke škole Bjelovar i Tehničke škole Požega.

Natjecanje se sastojalo iz dva dijela: teorijskog u trajanju od 150 minuta, a zatim nakon kraće pauze uslijedio je praktični dio u sklopu kojeg su učenici unutar 90 minuta morali pokazati svoje znanje i vještine u spajanju strujnog kruga i uporabe mjernih instrumenata pri mjerenju traženih električnih veličina.

Nakon što je povjerenstvo pregledalo učeničke radove ustvrdilo je da je najveći broj bodova ostvario učenik Tehničke škole iz Bjelovara Matija Jugović (mentor prof. Robert Herčeki), čime je ostvario plasman na državno natjecanje koje će se ove godine održati u Srednjoj školi Petra Šegedina Korčula.

Drugo mjesto zauzeo je Mateo Elbetović učenik Elektrotehničke i ekonomske škole iz Nove Gradiške, a treće Rafael Kolundžić učenik Tehničke škole Slavonski Brod. (Izvor: SŠ M. Marulića)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button