KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina kreće projekt pod nazivom Št@ ima?

U svibnju ove godine Srednjoj školi Marka Marulića Slatina odobren je projekt u okviru HEP-ovog natječaja za donacije Svjetlo na zajedničkom putu. Natječaj je to namijenjen sufinanciranju projekata i programa organizacija civilnog društva i ustanova u područjima mladi, umjetnost i kulturna baština, okoliš, znanost i društvo te humanitarno djelovanje.

Projekt pod nazivom Št@ ima? osmišljen je s idejom da se u školi pokrene podcast i blog servis kojim bi se učenicima ponudio dodatni sadržaj, a školi osigurala mogućnost dodatne medijske promocije. Odobreni iznos od 1.800 eura namjenski će se potrošiti na nabavu opreme i opremanje studija u kojemu će se snimati podcasti o temama koje zanimaju učenike i nastavnike ove škole.

Projektni tim u sastavu Sanja Špoljarić, koja je ujedno i voditeljica projekta, Darko Špoljarić, Željka Orban, Dragan Zubak i Mario Gumbarević u lipnju je održao svoj prvi službeni sastanak na kojemu su dogovorene moguće teme koje će se obrađivati te aktivnosti svakoga od članova tima. Projekt traje od siječnja 2023. do siječnja 2024., a s fazom snimanja podcasta kreće se s početkom nove školske godine. U projekt je uključeno petnaestak učenika koji će samostalno i prema vlastitim preferencijama odabrati one aktivnosti u procesu snimanju podcasta koje im se najviše sviđaju. Teme koje će se podcastom obrađivati obuhvaćat će aktualnosti, tehnologiju i znanost, glazbu, film, književnost, umjetnost, sport, zdrav život, savjete za učenje, slobodno vrijeme i organizaciju dana i brojne druge, ovisno o interesu ciljanih skupina.

(nm/Izvor: Darko Špoljarić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button