NASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

U Sopju osnovan Općinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata: Predsjednik Josip Matić

Večeras (utorak) je u općinskom domu u Sopju održana osnivačka skupština Općinskog ogranaka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sopje.

Skupština, na kojoj je nazočilo 53-je hrvatskih branitelja i gostiju, započela je intoniranjem državne himne i odavanjem počasti svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, nakon čega su izabrana radna tijela skupštine. Potom je jednoglasno izabran Upravni odbor OO UHDDR općine Sopje, kojeg čine predsjednik Josip Matić, dopredsjednik Vlado Rastija, tajnik Dinko Brezec, rizničar Veljko Mihalić, te članovi Mirko Jelinek, Adam Pinter, Ivan Karafa i Nedjeljko Geng. Također, jednoglasno je izabran i Nadzorni odbor OO UHDDR općine Sopje, kojeg čine Tomo Lehpamer, Siniša Tomašević i Vladimir Rastija.

Nazočnima, među kojima su bili glavni tajnik UHDDR RH Dario Dujić, predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Vlado Kočiš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nened Križić, predsjednik GO UHDDR grada Slatine Dragutin Radočaj, te predsjednici temeljnih ogranaka UHDDR Bakić, Sladojevci i Gornji Miholjac, nakon izbora se obratio predsjednik OO UHDDR općine Spoje Josip Matić te se zahvalio na ukazanom povjerenju.

Na skupštini je usvojen i Statut udruge o čemu je više govorio glavni tajnik UHDDR RH Dario Dujić, naglasivši da je Statut morao ići na doradu prije konačne odluke, jer su u njega uvrstili, kao članove, i djecu hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata. Naglasio je kako će on uvijek biti na raspolaganju za sva putanja i sve vrste pomoći predsjedništvu novoosnovanog ogranka.

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš u svom se govoru osvrnuo na to kako je, poslije puno razgovora, konačno osnovana udruga koja će okupljati hrvatske branitelje s područja općine Sopje, te da je u zgradi bivše Općine već osiguran prostor za rad udruge, koji će opremiti potrebnim stvarima. Također, načelnik Androš je rekao da će nova udruga u svom radu imati punu podršku Općine Sopje.

Pozitivne reakcije na novoosnovanu udrugu došle su i od predsjednika Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije, pod čijim okriljem će djelovati OO UHDDR općine Sopje, Vlade Kočiša, kao i od predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina Nenada Križića.

Na kraju osnivačke skupštine, predsjednik Gradskog ogranka UHDDR grada Slatine Dragutin Radočaj je predsjedniku Općinskog ogranka UHDDR općine Sopje Josipu Matiću uručio jakne s oznakama udruge. Čestitke na osnivanju udruge, između ostalih je predsjedniku Matiću uputio i predsjednik TO UHDDR Gornji Miholjac Željko Kolinger.
mf (adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button