DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U slatinskoj Gradskoj upravi upriličen prvi ciklus potpisivanja ugovora s predstavnicima udruga kojima su odobrena financijska sredstva iz gradskog proračuna

Na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za financiranje i ugovaranje programa i projekata udruga sredstvima proračuna Grada Slatine, a prema prijedlogu stručnog Povjerenstva, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić donio je Odluku o odobravanju financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga za 2024. godinu.

Ove se godine financiranje udruga provodi kroz pet kategorija, odnosno za udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u ukupnom iznosu od 21.100,00 eura, za udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite 15.291,76 eura, za udruge iz područja tehničke kulture 2.250,00 eura, za udruge u kulturi 18.720,00 eura te za udruge iz ostalih društvenih djelatnosti u ukupnom iznosu od 28.476,00 eura.

Tim povodom danas je u maloj vijećnici Grada Slatine upriličeno potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga kojima su odobrena financijska sredstva iz gradskog proračuna. Budući da se radi o popriličnom broju udruga potpisivanje ugovora će biti organizirano u nekoliko termina.

– Drago mi je što će Grad Slatina sufinancirati programe i projekte koje su pojedine udruge osmislile, a koji će rezultirati kvalitetnim provođenjem vremena, podizanjem svijesti i u konačnici boljim načinom života bilo da se radi o područjima vezanim uz kulturu, zdravlje, rekreaciju, sport, odnosno edukativnim ili nekim drugim programima na dobrobit svim građanima našega grada i šire okolice, – istaknuo je Nikolić, te dodao kako će tijekom ovoga tjedna biti potpisani ugovori i s ostalim udrugama.
Potpisivanju ugovora nazočio je i voditelj Odsjeka za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća pri Stručnoj službi Grada Slatine Krešimir Štimac.

Financijska sredstva odobrena su sljedećim udrugama:

Udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

Udruga HVIDRA Slatina, Hrvatski časnički zbor Grada Slatine, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica, Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata VPŽ, Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Slatine, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak grada Slatine, Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi VPŽ, Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ i Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ.

Udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite

Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina, Udruga umirovljenika Slatina, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, Dijabetička udruga Slatina i Udruga osoba s invaliditetom Slatina.

Udruge iz područja tehničke kulture

Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK i Foto video klub Slatina.

Udruge u kulturi

Ogranak Matice hrvatske u Slatini, Slatinski likovni klub, Gradsko pjevačko društvo „Zrinski“ Slatina, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dika“ Slatina, Udruga Napredak i Lokalna akcijska grupa „Marinianis“.

Udruge iz ostalih društvenih djelatnosti

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina, Udruga ratnih veterana „Hrvatski domobran“ Slatina, Moto klub „Speed“ Slatina, Udruga AUM Slatina, Biciklistički klub Slatina, Udruga pčelara „Lipa“ Slatina, Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV Slatina, Udruga kuhara i slastičara grada Slatine, Društvo Naša djeca Slatina, Udruga za promicanje kvalitete življenja „Putokaz“, Udruga vinogradara i voćara „Sveti Rok“ Kozice, Udruga antifašista i antifašističkih boraca Slatine, Udruga PRO VITA 4+, Udruga mladih KRIK Slatina i Udruga djece hrvatskih branitelja VPŽ.

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button