DOGAĐANJANASLOVNICA

U slatinskoj Gradskoj upravi potpisani ugovori o stipendiranju

Danas je u slatinskoj Gradskoj upravi zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u nazočnosti voditelja Odsjeka za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća pri Stručnoj službi Grada Krešimira Štimca, potpisao ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendije Grada Slatine.

Sukladno Odluci o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine pravo na studentske stipendije u razdoblju od 1. rujna, odnosno od 1. listopada 2023. godine do zaključno 30. lipnja 2024. godine, ostvarilo je 14 darovitih studenata i 3 studenta koji se školuju za deficitarna zanimanja koji će primati stipendiju u visini od 150 eura mjesečno, a dodijeljene su i 3 sportske stipendije za učenike osnovnih i srednjih škola od 50 eura, te po prvi puta 2 stipendije za vrhunske sportaše koje iznose 300 eura mjesečno.

Nakon potpisivanja ugovora zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić čestitao je svim stipendistima na dosadašnjim uspjesima kojima su i ostvarili stipendije.

– Iznimno sam zadovoljan što i ove godine imamo priličan broj mladih talentiranih ljudi koji su ostvarili pravo na stipendije Grada Slatine, te sam ponosan što vam na ovaj način možemo pomoći u daljnjem školovanju, – istaknuo je Nikolić te im zaželio uspješno daljnje obrazovanje sa željom da se nakon završenog studija vrate i ostanu raditi u svojoj Slatini.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button