DOGAĐANJANASLOVNICA

U slatinskoj Gradskoj upravi održan tradicionalni blagdanski prijem za svećenike

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić danas je u prigodi nadolazećeg blagdana Božića već tradicionalno organizirao prijem za svećenike župa Slatinskog dekanata kojemu su prisustvovali župnici slatinskih župa sv. Josipa, preč. Dragan Hrgić i bl. Ivana Merza, preč. Niklola Jušić, te župnik Župe sv. Barbare u Sladojevcima, vlč. Darijo Šimić.

Gradonačelnik je ovom prigodom, u nazočnosti svog zamjenika Ilije Nikolića i pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, župnicima prije svega zaželio obilje zdravlja i božjeg blagoslova, a oni su slatinskom gradonačelniku uzvratili na isti način i pritom zahvalili na pozivu.

U srdačnom razgovoru dotakli su se mnogih tema važnih za cjelokupnu zajednicu. Tom su prigodom župnici izvijestili gradonačelnika o radu svojih župa i razvoju njima trenutačno najvažnijih projekata.

Župnik Jušić istaknuo je kako se u idućoj godini planira početak projekta izgradnje župnog stana u neposrednoj blizini crkve bl. Ivana Merza.

Župnik Šimić izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje župnog stana u Sladojevcima koji bi trebao biti završen i prije planiranih rokova, dok se požalio na poteškoće oko radova na izgradnji kapele u Donjim Meljanima zbog dijela nepotpune dokumentacije.

Župnik Hrgić govorio je o još uvijek aktualnoj restauraciji župne crkve sv. Josipa u kojoj su se vjernici navikli na neobični ambijent uz postavljene skele, a budući da se radi o opsežnoj obnovi i rekonstrukciji crkve to će potrajati još neko vrijeme. Isto tako podsjetio je da Župa sv. Josipa u suradnji s vinarijom Kufner sutra, na Badnjak priprema tradicionalno druženje vjernika uz čaj i kuhano vino nakon mise zornice.

Gradonačelnik je pohvalio dosadašnju suradnju sa župnim uredima i s Požeškom biskupijom te naglasio važnost zajedništva i bogatstvo duha koje u ovo vrijeme treba i mora biti prisutno. Izrazivši daljnju potporu Grada Slatine župama na slatinskom području, istaknuo je kako će i nadalje zahvaljujući slozi i razumijevanju realizirati mnoge zajedničke projekte na zadovoljstvo svih župljana triju župa s područja Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button