DOGAĐANJANASLOVNICA

U slatinskoj Gradskoj upravi održan sastanak s predstavnicima Mjesnog odbora Gornji Miholjac

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić od preuzimanja ove dužnosti uveo je praksu redovite komunikacije s udrugama, institucijama, ali i s građanima Slatine i prigradskih naselja.
Tako je i danas primio nekoliko građana koji su ga upoznali s problemima svoje ulice, kvarta, mjesta… ili osobne naravi, a svoje su potrebe izrazili i predstavnici Mjesnog odbora Gornji Miholjac.

Nastavak je to planiranih sastanaka sa svim mjesnim odborima na slatinskom području.

Spomenutom sastanku s predsjednicom ovoga Mjesnog odbora Jasnom Kizivat i njezinim zamjenikom Danijelom Klementom nazočili su i privremeni pročelnici, Stručne službe Krunoslav Šarabok i Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslava Hessa.

Glavna tema sastanka bila je projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Gornjem Miholju na čiju se obnovu čeka već duži period jer je u derutnom stanju, a u cijeloj zgradi koristi se tek nekoliko prostorija kojima je također potrebna hitna obnova.

Nikolić je istaknuo kako je projektna dokumentacija spremna te se čeka otvaranje natječaja kojim bi se mogla zatvoriti kompletna financijska konstrukcija.

Predsjednica Kizivat je zamolila Grad za pomoć kako bi se u međuvremenu ugradnjom vrata na ulazu u dom uredilo privremeno spremište koje bi poslužilo za spremanje kosilice i ostalog potrebnog alata za održavanje okoliša doma i ostalih javnih površina u mjestu.

Osim toga izrazila je potrebu uređenja dječjeg igrališta na prostoru uz nogometno igralište gdje se i inače okuplja veliki broj djece i mladih. Na taj bi način dobili sigurno okruženje za igru uz zanimljive sadržaje.

Jedan od problema na koji je ukazala je i prometna opasnost uslijed nanošenja velike količine zemlje s poljskih puteva na glavnu prometnicu, te je zamolila za pomoć kako bi se na 6 takvih izlaza nasipavanjem kamena uredile tzv. otresnice.

Kako je naglasila veliku opasnost za javnu sigurnost predstavljaju i dvije stare kuće u središtu mjesta koje samo što se ne sruše. S njih otpada crijep i ostali građevni materijal na nogostup što predstavlja opasnost po mještane koji se istim svakodnevno koriste. Osim toga postale su i leglom zmija i lisica što je također veliki problem tim više što je jedna smještena neposredno uz školu, a druga uz Mjesni dom. 

Predsjednica Kizivat iznijela je još neke potrebe vezane uz nabavu opreme za redoviti rad, a najavila je i skorašnje osnivanje Udruge za sport i rekreaciju koja će također doprinijeti razvoju Gornjeg Miholjca.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić istaknuo je potporu Grada Slatine radu Mjesnog odbora Gornji Miholjac te istaknuo kako će se maksimalno uključiti s ciljem rješavanja spomenutih potreba i poteškoća s kojima se mještani ovoga prigradskog naselja susreću.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button