DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini započela provedba akcije “Cvijet za dan duže”

S ciljem ukazivanja, prevencije i ranog otkrivanja raka dojke – bolesti, koja prema podacima Zavoda za javno zdravstvo trenutačno prijeti svakoj 11. ženi u RH, Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije provodi Humanitarnu akciju “Cvijet za dan duže”. Ove godine akcija je sa svojim održavanjem započela u Slatini. Tijekom današnjeg prijepodneva na pet punktova dijelili su se narcisi i pri tome prikupljali dobrovoljni prilozi u iznosu simboličnih 5, 10 kuna ili više s obzirom na cilj koji akcija ima, odnosno skupljanje sredstava za kupnju dijagnostičkih monitora s iznimno jakom rezolucijom što će osigurati bržu i precizniju dijagnozu raka dojke.

“U organizaciji Lige protiv raka VPŽ koji je glavni organizator akcije tu je i niz institucija i pojedinaca koji su se uključili kao i svake godine pa tako i Županijski zavod za javno zdravstvo, Crveni križ grada Slatine, srednje i osnovne škole ,učenici i profesori i naravno njihovi roditelji koji su nam i donirali ove narcise koje onda dijelimo svima koji žele pomoći svojim skromnim doprinosom. Ove godine sredstva su namijenjena za bolju dijagnostiku jer se radi naravno o nastojanju za što ranije otkrivanje raka dojke” – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije dr. Miroslav Venus.

Ispred Grada Slatine akciji je prisustvovao i pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Slatine Radenko Pavić:

Zadovoljstvo akcijom izrazio je u ime Grada Slatine i gradonačelnika Ivana Roštaša, pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić: ” Ovom prigodom se želim zahvaliti i ravnatelju i djelatnicima Zavoda, ali i učenicima srednjih i osnovnih škola grada Slatine koji se svake godine odazivaju ovoj aktivnosti”

Podjela narcisa na prodajnim štandovima od 9 do 12 sati sutra 01.travnja se nastavlja u Virovitici i Orahovici, te u srijedu 5. travnja u Pitomači.

Akcija Cvijet za dan duže ove će godine potrajati do 28. Lipnja.

Uz ovaj humanitarni dio, velika će se pozornost posvetiti i edukaciji pa će biti organizirana i stručna predavanja.(www.radioslatina.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button