DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

U Slatini pao i zagrebački Metalac

Nakon rutinskih odrađenih 30 minuta Slatina je u nastavku pala, posebice u fazi napada i posljedične neefikasnosti. Na svu sreću tu se onda po tko zna koji put ove fantastične sezone ukazao nevjerojatni vratar Frajhaut.

Bez obzira na sve kvalitete Zagrepčana Slatina je znala da ozbiljnim pristupom i nametanjem svog ritma ima više i nego dobre šanse doći do novih bodova. Odmah od početka Slatinčani su i došli do minimalne prednosti no gosti se nisu samo tako predavali. No kako je utakmica odmicala počeo je rasti broj obrana slatinskog vratara, a s njima i prednost na semaforu. Upravo je Frajhaut pogodio prazan gol u 15. minuti za prvu osjetniju prednost od 4 gola (10:6), da bi nakon toga Repić, Greganić i društvo ”umrtvili” utakmicu ostavivši goste do odlaska na odmor na, činilo se nedostižnih, plus 7.

U publici se zbog toga stekao dojam da gosti nisu dorasli domaćinima no nastavak je razotkrio tu poprilično veliku zabludu. Naime, u igri Slatine počelo je nedostajati žara. Napad je u nekim trenucima bio potpuno jalov i bezopasan, a razbuđeni gosti ”nanjušili su krv” i odlučno krenuli u potjeru. Tko zna kako bi sve to i završilo da se na golu Slatine nije potpuno razljutio već sto puta s punim pravom opjevani vratar Frajhaut. Kad god su gosti pokucali na vrata spustivši se na uhvatljivih minus tri od tog prijeko potrebnog koračića preokreta otpuhnuo bi ih ”Lovro Strašni”. Jedan sada osvjedočeni navijač, a nekoć i bivši igrač kluba, nabrojao mu je čak 24. obrane, a kad ti vratar tako brani onda niti puno jače momčadi od Metalca ne mogu do poštene šanse za pobjedu.

1.HRL sjever

12.kolo

SLATINA        35(22)

METALAC      31(15)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 700. Suci: Dario Bedeković i Bruno Peić (oba Bjelovar).

SLATINA: Frajhaut, Fazekaš, Horvat, Greganić 11(4), Kekez 1, Baćani, Repić 8, Brnada, Dragojević 2, Butorac 3, Šomođi, Lisinski 1, Hankić 3, Mataija 4, Lukac 4, Berkec. Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

METALAC: Pleše, Brzica 6, Semren 4, Konforta 6, Drinovac 1, Poljak, Bakula 6(1), Plantarić 5, Artić 2(2), Varović, Godeč 1, Vojnović. Trener: Robert Papić

Damir Jukić

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button