DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini osnovana Udruga dragovoljaca Domovinskog rata

U slatinskom prigradskom naselju Gornjem Miholjcu održana je osnivačka skupština još jedne braniteljske udruge. Na inicijativu Željka Kolingera utemeljena je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, gradski ogranak Slatina, za koju je do zaključenja skupštine pristupnice potpisalo 60 članova. Udruga je utemeljena radi čuvanja dostojanstva, promicanja istine i vrijednosti Domovinskog rata. „Čuvajmo svoju prošlost, a borimo se za svoju budućnost“, stoji na pozivu upućenom hrvatskim dragovoljcima, braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji s područja grada Slatine i prigradskih naselja.

Željko Kolinger bio je od 1999. godine dopredsjednik Udruge dragovoljaca grada Slatine koja je osnovana 1994. godine i koja je tada imala 240 članova. Prema njegovim riječima, drugi članovi te udruge tijekom vremena zanemarili su svoje obveze koje je trebalo odraditi u Uredu za opću upravu i pratiti zakonske akte pa je udruga prestala s radom. Dragovoljci i branitelji Domovinskog rata nekoliko su godina razmišljali kako da se organiziraju, a budući da je već utemeljen jedan ogranak u Sladojevcima, poslušali su savjet iz Središnjice UHDDR i osnovali gradsku organizaciju sa sjedištem u Slatini.

Osnivanje udruge pozdravili su brojni gosti, među njima predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Mato Bubaš, predsjednik županijske Udruge veterana vojne policije Dragan Lacković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivan Selenić, predsjednik maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine Pavo Tutenov, predsjednik Udruge dragovoljaca temeljnog ogranka Sladojevci Dražen Hološi i pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić. Na skupštini je pročitano i pozdravno pismo pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića.

U Upravni odbor izabrani su Željko Kolinger (predsjednik), Drago Radočaj (dopredsjednik), Drago Gerenčir (tajnik), Franjo Demeter (rizničar) i članovi Vlado Kočiš, Željko Reksa, Pero Demeter, Ivica Miljković i Željko Kokorić. U Nadzornom odboru su Dražen Kordi (predsjednik), te članovi Željko Ojurović i Milan Beneš.

Zahvaljujući na povjerenju, Kolinger je naglasio da udruge proistekle iz Domovinskog rata nisu jedna drugoj konkurencija.
– Tkogod želi s nama surađivati, da imamo dobre odnose , da se štitimo i pomažemo, bit će dobrodošao.

Petar Žarković-Glas Slavonije, Foto: Robert Turkalj


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button