DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održano osposobljavanje članova stožera civilne zaštite JLP(R)S Virovitičko-podravske županije

Prema odluci Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite RH o organizaciji i provedbi osposobljavanja čelnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i članova stožera civilne zaštite istih, jučer je u slatinskom Hrvatskom domu održana edukacija u sklopu Programa osposobljavanja Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Okupljene polaznike spomenute edukacije na početku je pozdravio Josip Job, voditelj Ravnateljstva civilne zaštite, Službe civilne zaštite Virovitica u čijoj je organizaciji i provedeno osposobljavanje za sve članove stožera civilne zaštite, te svih gradova i općina s područja Virovitičko-podravske županije koji do sada nisu završili osposobljavanje u sustavu civilne zaštite.

Potom su riječ preuzeli predavači, djelatnici Službe civilne zaštite Virovitica. Dražen Rengel, samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost održao je predavanje na teme Sustav civilne zaštite i Planski dokumenti u sustavu civilne zaštite.
Viši savjetnik Željko Poljak govorio je o stožernom upravljanju, a na kraju ih je Zdenko Čapo, voditelj Centra 112 Virovitica upoznao s korištenjem IT sustava u izvanrednim situacijama.

Osposobljavanje je završilo simulacijskom vježbom izvanrednog događaja gdje su polaznici raspoređeni po grupama trebali primijeniti naučeno za vrijeme dojave o potresu, poplavi, šumskom požaru i prijetnji opasnim tvarima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button