DOGAĐANJANASLOVNICA

Fotogalerija: U Slatini održano 24. županijsko vatrogasno natjecanje odraslih vatrogasaca

U organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u Slatini je danas održano 24. županijsko vatrogasno natjecanje odraslih vatrogasaca.

Natjecanje je održano pod domaćinstvom DVD-a Slatina i Vatrogasne zajednice Grada Slatine u prigodi proslave visoke 150. obljetnice DVD-a Slatina i vatrogastva u Slatini te je okupilo 500-tinjak sudionika, odnosno 33 natjecateljske desetine, voditelje, sudce i popratno osoblje.

Unatoč lošem vremenu popraćenom kišom u jutarnjim satima održano je postrojavanje odjeljenja.  Svečano otvorenje natjecanja započelo je prijavkom županijske vatrogasne zapovjednice Virovitičko-podravske županije Mateje Fras Venus koja je pozdravljajući sve vatrogasce i nazočne goste istaknula kako je ovogodišnje 24. županijsko natjecanje organizirano kako bi se nastavio kontinuitet njegovog održavanja, te uvježbavanja disciplina i održavanja fizičke kondicije vatrogasaca koji su većim djelom i operativni vatrogasci te izlaze na vatrogasne intervencije.
Inače svake četvrte godine se održava izlučno vatrogasno natjecanje na kojemu se ekipe mogu izboriti za nastup na Državnom vatrogasnom natjecanju, a Vatrogasnu zajednicu VPŽ ove će godine na Vatrogasnoj olimpijadi u srpnju u slovenskom Celju, predstavljati DVD Turnašica i DVD Virovitica.

Potom su nazočne vatrogasce pozdravili i zaželjeli im što bolje rezultate predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je u ime ovogodišnjeg domaćina vatrogascima prenio pozdrave gradonačelnika Ostrošića te im poželio dobro odrađene vježbe bez ozljeda.

Na kraju se obratio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement impresioniran brojnošću sudionika koje na jednom mjestu mogu okupiti samo vatrogasci.

– Vremenski uvjeti nisu vas poslužili ali ni u vašem se poslu ne gleda da li je sunce, kiša ili neka elementarna nepogoda, vi ste tu uz nas i na tome vam puno hvala, – istaknuo je dožupan Klement te otvorio 24. županijsko vatrogasno natjecanje u Slatini.

Nakon što su svoje umijeće u snazi, brzini i spretnosti pokazali vatrogasci i vatrogaskinje brojnih DVD-a iz cijele županije kroz četiri natjecateljske kategorije zahvalu na sudjelovanju svim ekipama uputila je vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus, a posebnu zahvalu u pripremi terena za natjecanje uputila je domaćinima, Vatrogasnoj zajednici grada Slatine i Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Slatine, a potom je u ime domaćina to isto učinio i zapovjednik DVD-a Slatina Josip Mikić, dok su najboljim ekipama čestitali te uručili pehare i diplome: predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević, zapovjednik VZG-a Slatine Stjepan Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, te predsjednik Povjerenstva za natjecanje VPŽ Robert Teskera.
Zahvala je otišla i put sudaca koji su fer i korektno odradili posao na cjelodnevnom natjecanju, kao i kontrolorima te svim DVD-ima koji su sudjelovali. 

Najbolji u kategoriji muškaraca A bila je ekipa “Biseri” iz Turnašice, dok je u kategoriji B pobjedu odnijela ekipa iz Virovitice.
Kod žena u kategoriji A najbolje su bile vatrogaskinje iz Kladara, a u kategoriji B vatrogaskinje iz Turnašice.

Muškarci A

  1. Turnašica “Biseri”, 2. Gornje Bazje, 3. Vukosavljevica

Muškarci B

  1. Virovitica, 2. Turnašica, 3. Sedlarica

Žene A

  1. Kladare, 2. Vukosavljevica, 3. Velika Črešnjevica

Žene B

1. Turnašica, 2. Vukosavljevica, 3. Virovitica.

 (mf/Foto:Mihaela Feldi)

Clance_A Clanice_B Clanovi_A Clanovi_B

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button