Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održana tradicionalna svečana tijelovska procesija

Danas je u Slatini održana tradicionalna svečana tijelovska procesija.
Ove je godine polazište bilo u crkvi svetog Josipa gdje su se vjernici obje slatinske župe okupili na svečanom misnom slavlju koje je predvodio župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić, a prigodnu propovijed održao vlč. Nikola Jušić župnik Župe bl. Ivana Merza.
Tijelovo je blagdan kada se slavi svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove te se iskazuje posebna zahvalnost i poštovanje Isusu prisutnom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Slavi se uvijek deveti četvrtak iza Uskrsa, odnosno u četvrtak poslije Presvetog Trojstva. Za Katoličku crkvu ova svetkovina znači spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Radi se zapravo o sjećanju na posljednju večeru koju je dan uoči svoje muke i smrti Isus održao sa svojim učenicima.

Nakon mise vjernici su se u procesiji uputili prema crkvi bl. Ivana Merza, zastavši u molitvi na prvoj postaji kod središnjeg križa u Parku 136. slatinske brigade. Povorka je nastavila dalje Ulicom braće Radić i Strossmayerovom, a u svečanoj  procesiji su uz brojne vjernike sudjelovali ministranti, prvopričesnici, krizmanici, članovi crkvenih zborova, vatrogasci, limena glazba, članice KUD-a Dika Slatina, članovi i predstavnici udruga i institucija, te Grada Slatine na čelu sa zamjenikom slatinskog gradonačelnika Bojanom Plantakom i predsjednikom Gradskog vijeća Darijom Vrbaslijom, dok su svečanu povorku  predvodili župnici Dragan Hrgić i Nikola Jušić.
Svetkovina Tijelova završila je dolaskom do druge postaje u crkvi bl. Ivana Merza gdje je održan završni blagoslov.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button