DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U Slatini održana redovna godišnja i izborna skupština Udruge kuhara Grada Orahovice

Udruga kuhara Grada Orahovice postala Udruga kuhara i slastičara Grada Slatine

Jučer je u Business clubu u Slatini održana redovna godišnja i izborna skupština Udruge kuhara Grada Orahovice na kojoj je od ukupno 17 prisustvovalo 10 članova.
Nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedao Vladimir Grgurić, izvješće o radu Udruge u 2020. godini podnio je predsjednik Dražen Šafar koji je istaknuo kako je protekla godina započela izvrsnim rezultatima njihovih članova na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu. Tom se prigodom na potpori prilikom odlaska na Olimpijadu zahvalio gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću koji je također nazočio skupštini. 

Sandra Jadek kao članica reprezentacije Hrvatske, osvojila je srebrnu medalju. Kasnije je na online Državnom prvenstvu kuhara osvojila zlatnu medalju, a uz ostale njezine uspjehe stekla je titulu kraljice slastica Hrvatske.
Dražen Šafar na Olimpijadi je osvojio diplomu koja ga je uz ostale njegove rezultate svrstala u top 5 carving majstora Hrvatske. Šafar je i član Skupštine Hrvatskog kulinarskog saveza, a ušao je i u carving ocjenjivački tim. Istaknuo je kako se vjerojatno više neće natjecati te preporučio ostalim članovima da se odvaže uključiti u natjecanja, a rezultati će vremenom doći, i neka im Sandra bude primjer kojoj je samo nebo granica.
Tako su kuhari ove udruge početkom prošle godine u najboljem svjetlu predstavili ne samo svoju udrugu već i županiju, njezine gradove, te cijelu Hrvatsku.
Uspjeli su sudjelovati i na Kobasijadi u Dugoj Međi, te na gostovanju u Požegi u prigodi obilježavanja Grgureva, no tada je situacija s koronavirusom sve daljnje aktivnosti stopirala, a najveći žal je što nisu mogli realizirati svake godine sve atraktivniju manifestaciju Zlatni orah.
Financijsko izvješće podnio je dopredsjednik Udruge Zoran Putniković, a Nadzornog odbora, tajnik Vladimir Grgurić.

Nakon što su prihvaćena sva izvješća, članovi Udruge su jednoglasno prihvatili i izmjene i dopune Statuta u kojemu je između ostaloga naznačena promjena imena i sjedišta Udruge.
Tako je Udruga kuhara Grada Orahovice postala Udruga kuhara i slastičara Grada Slatine sa sjedištem u Slatini.

Uslijedio je izbor novog rukovodstva. Za predsjednika Udruge kuhara i slastičara Grada Slatine izabran je dosadašnji predsjednik Dražen Šafar, a dopredsjednica je Sandra Jadek.

Osim njih dvoje u Upravni odbor su izabrani Vladimir Grgurić, Zoran Putniković, Ivan Grepo, Snježana Logarušić i Sanela Bubaš, dok su u Nadzorni odbor imenovani Željko Jadek, Vjekoslav Hunjet i Danira Vinković.

Predsjednik Šafar se zahvalio članovima na ponovno ukazanom povjerenju, ali i gradonačelniku Ostrošiću što im je Grad Slatina širom otvorio svoja vrata te se nada još boljoj zajedničkoj suradnji.
Istaknuo je kako je u ovom covid vremenu teško govoriti o planovima te će u skladu s epidemiološkom situacijom pokušati u ovoj godini održati makar mini verziju Zlatnog oraha kako bi se održala tradicija. Planiraju se uključiti i u manifestaciju Slatinsko ljeto, ako je bude kao i proslave Dana grada Slatine, te se organizirati odlazak na natjecanja.
Isto tako u planu je nastavak suradnje s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina organizacijom ne samo edukacija za učenike već i organizacijom Večeri međunarodne kuhinje.
Ova će godina biti zapamćena i po katastrofalnom potresu koji je pogodio Hrvatsku, a svoj mali, a opet tako veliki doprinos dali su i kuhari koji su se u Sisku srcem borili za unesrećene ljude za koje su kuhali tople obroke onda kada im je to najviše trebalo. Time su, između ostaloga, pokazali kolika čuda ova mala udruga čini za cijelu Hrvatsku.

Na kraju skupštine gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić čestitao im je na svim dosadašnjim uspjesima i njihovoj marljivosti te se zahvalio dolaskom u Slatinu koju će ova udruga samo oplemeniti.

– Vi imate jedan kontinuitet u radu koji je prepoznat na svjetskom nivou i vaš dolazak je jedna kvaliteta više za naš grad. Slatina ovime dobiva jako puno i veselim se svim našim zajedničkim projektima kojima ćete postati jedna od zvjezdica koje će Slatinu predstaviti kao kvalitetnu turističku destinaciju, – zaključio je gradonačelnik.(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button