DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održana radionica za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Marinianis“ za razdoblje 2023.-2027.

Jučer je u Posjetiteljsko-interpretacijskom centaru „EPIcentar Sequoia“ u Slatini održana radionica za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Marinianis za razdoblje 2023.-2027.

Radionicu je vodila glavna tajnica LEADER mreže Hrvatske Bojana Markotić Krstinić, a u radu iste uz predsjednika LAG-a „Marinianis“ i načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, potpredsjednika LAG-a i načelnika Općine Sopje Berislava Androša, te voditeljicu LAG-a Renatu Benija sudjelovali su predstavnici Grada Slatine predvođeni višom stručnom suradnicom u Odsjeku za gospodarstvo pri Upravnom odjelu za razvoj grada Marijom Fumić, predstavnici Općine Nova Bukovica predvođeni pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Irenom Stipančević, te predstavnici gradskih institucija, udruga, kao i gospodarskog sektora.

Glavna tema radionice bazirana je na pojašnjenju ključnih elemenata intervencije LEADER putem provedbe Lokalne razvojne strategije u okviru Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023-2027.
Osim toga bilo je govora o dodanoj vrijednosti LEADER-CLLD-a, odnosno koje su obveze u spomenutom programskom razdoblju.
Glavna dodana vrijednost LEADER-CLLD intervencija je ojačan društveni kapital u lokalnom području, poboljšano upravljanje i poboljšani rezultati i učinci politike u usporedbi s provedbom bez LEADER metode.

Na kraju radionice uslijedila je rasprava o primjerima shema intervencija u lokalnoj razvojnoj strategiji.

– Lag „Marinianis“ poziva sve zainteresirane, kreativne i inovativne dionike s područja LAG-a, odnosno grada Slatine, te općina Čađavica, Nova Bukovica, Sopje i Voćin da se s konkretnim idejama i potrebama jave u ured LAG-a na adresi Kolodvorska 8, Slatina, kako bi se uvrstili u izradu strateškog dokumenta LAG-a, – istaknula je voditeljica LAG-a Marinianis Renata Benija.
(mf/Izvor: LAG Marinianis//Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button