DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održana koordinacija direktora turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije

Turistička zajednica Grada Slatine danas je bila domaćin koordinaciji direktora turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije.
Okupljenim direktorima regionalne i lokalnih turističkih zajednica iz Virovitice, Orahovice, Suhopolja, Pitomače i Čačinaca u prostoru EPIcentra Sequoia Slatina dobrodošlicu je zaželio direktor slatinske Turističke zajednice Jurica Bosak u nazočnosti svog pomoćnika Hrvoja Valpovca.

– Nakon razdoblja nepovoljne epidemiološke situacije, Slatina je opet domaćin koordinacije direktora lokalnih turističkih zajednica i TZ VPŽ, što nam je izuzetno drago. Razmjena iskustava djelatnika sustava turističkih zajednica je ključno u uspješnoj provedbi naših zadataka, isto kao i upoznavanje s ponudom naše zajedničke destinacije, odnosno VPŽ. Današnji dan, osim za konkretne razgovore vezane za naše aktivnosti i buduće projekte, iskoristit ćemo za upoznavanje kolega s novim turističkim kompleksom EPIcentar Sequoia Slatina čije stavljanje u funkciju očekujemo ovo proljeće, ali i za dodatno međusobno povezivanje jer samo međusobnom suradnjom možemo stvoriti poticajno okruženje, ne smo za turizam, već i za poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Važno je imati pouzdane partnere, a njih svakako imamo unutar našeg sustava, kao i svu potrebnu potporu nadležne TZ VPŽ s kojom je suradnja na zavidnoj razini, – rekao je Bosak.

Na gostoprimstvu i dosadašnjoj suradnji TZG Slatine zahvalila se Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije koja je bila i organizator samog događaja.

Na sastanku je obrađeno nekoliko tema među kojima se razgovaralo o usklađivanju s Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama, kao i o javnim pozivima za dodjelu sredstava potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, koji će, kako je na koordinaciji istaknula direktorica Jakelić, činiti jedan veliki dio budžeta koje turističke zajednice planiraju za ovu godinu, a čija se objava očekuje krajem ožujka ove godine. Tom je prigodom definirano da će sve turističke zajednice s područja županije ići u zajedničkom smjeru kako bi se iskoristilo što više sredstava putem javnih poziva.

Nadalje se razgovaralo o zajedničkim projektima koji su u planu tijekom ove godine.

– Nastavno na uspješnu prošlogodišnju suradnju na realizaciji Vinskog mjeseca tu ćemo manifestaciju svakako ponoviti i ove godine, a pokrećemo i jedan novi ciklus sportskih manifestacija, – istaknula je direktorica županijske TZ Martina Jakelić, te izrazila zadovoljstvo što je današnja koordinacija održana u Slatini u predivnom prostoru EPIcentra Sequoia.

– Prema dosadašnjoj tradiciji praksa je bila obići sve nove destinacijske sadržaje na području naše županije kako bi se cijeli sustav upoznao s novostima koje se događaju na županiji, a srećom ima ih jako puno, te se nadam, budući da ova korona pomalo popušta, da ćemo ovakve sastanke nastaviti održavati diljem naše županije, – zaključila je direktorica Jakelić.  

Izvješća o do sada provedenim kao i planiranim aktivnostima u 2022. godini potom su podnijeli direktori svih lokalnih turističkih zajednica nakon čega su obišli posjetiteljsko-interpretacijski centar EPIcentra Sequoia Slatina, a susret je završio radnim ručkom na kojemu su nazočni imali prigodu razmijeniti iskustva unutar svojih turističkih zajednica s ciljem ostvarenja što bolje suradnje na zajedničkim projektima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button