Home / NASLOVNICA / U Slatini održana izborna sjednica Sabora Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH

U Slatini održana izborna sjednica Sabora Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH

Jučer je u Slatini u Hrvatskom domu održana izborna sjednica Sabora Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.
Što se tiče predsjednika, nije bilo izmjena te će tu funkciju u narednom periodu od dvije godine ponovno obnašati Josip Adžić, ujedno i predsjednik Udruge veterana vojne policije Zadarske županije.

Novoizabrani dopredsjednici su Ilija Budimir, predsjednik UVVP Vukovarsko-srijemske županije i Dragan Lacković, predsjednik UVVP Virovitičko-podravske županije, a tajnik Zajednice je Dubravko Galić.

Izabran je i novi Upravni odbor čiji je predsjednik Josip Adžić, a članovi Dragan Lacković, Slavko Bilanđija, predsjednik UVVP Brodsko-posavske županije, Đuro Vincetić predsjednik UVVP HVO-a iz Orašja, Ivan Fumić predsjednik UVVP Ogulin, Zoran Ljubičić predsjednik UVVP Središnje Bosne Busovača, Petar Vučina predsjednik UVVP Stolac i Ilija Budimir predsjednik UVVP Vukovarsko-srijemske županije.
Nadzorni odbor čine Slavko Jakuš, predsjednik, te Goran Jurilj i Mate Mustać članovi.
Novi predsjednik Suda časti je Ilija Cota, a članovi Boško Baričić i Ivica Stigla Matić.

Na jučerašnjoj skupštini potpisane su i dvije povelje o suradnji s udrugama veterana vojne policije Ogulin i Središnje Bosne Busovača, tako da Zajednica trenutno broji osam članica, no u planu je i proširenje učlanjenjem novih.
Sjedište Zajednice je trenutno u Zadru, ali se ono može promijeniti izborom novog predsjednika, budući da je Statutom utvrđeno kako je sjedište krovne udruge u mjestu iz kojeg je trenutni predsjednik Zajednice.

Na skupštini je također podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće u protekloj godini i prvih pet mjeseci 2019. gdje je istaknuto kako su članovi Zajednice uz organizaciju brojnih aktivnosti, tribina, promocija knjiga iz Domovinskog rata, sudjelovanja u osiguranju raznih događanja… organizirali ili prisustvovali na 174 polaganja vijenaca odajući počast poginulim hrvatskim braniteljima, a i danas je položeno cvijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade.

Brojne aktivnosti nastavit će se i u narednom razdoblju što je izneseno i prihvaćeno u planu radu za 2019. godinu.

– Izuzetna mi je čast što vodim ove dečke koji su jako dobri prijatelji i suradnici, i mogu slobodno reći da smo svi skupa jedna velika obitelj, zaključio je Adžić, te ujedno prenio pozdrave i potporu generala Ante Gotovine koji je počasni član udruge u Zadru.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, UVVP VPŽ)

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org