NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

U Slatini održana edukacija „Biti volonter“ u sklopu projekta „Šalji dalje“

U sklopu projekta „Šalji dalje“ koji od kolovoza 2017. godine provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono iz Belišća, a čiji je partner na projektu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica, jučer je u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Slatina održana edukacija o volonterstvu za građane pod nazivom „Biti volonter“.
Ovo je još jedna od ukupno šest edukacija koje se u sklopu projekta provode za ukupno 80 građana i volontera.
Edukaciju su i ovoga puta vodili predstavnici Volonterskog centra Osijek, Mirta Kovačević, Nikica Torbica i Bruno Koić, koji su prisutne upoznali s principima, vrijednostima, dobrobitima i mogućnostima volontiranja, modelima inkluzivnog volontiranja, zakonodavnim okvirom i Etičkim kodeksom volonterstva, te  drugim važnim dokumentima vezanim uz volontiranje.

Sudionici su tijekom edukacije, podijeljeni u radne grupe gdje su osmislili vlastite volonterske programe koje su predstavili jedni drugima te su međusobno razmijenili iskustva i na zanimljiv način se upoznali s volonterstvom.

Osim Udruge Jaglac, partneri na projektu „Šalji dalje“ su Udruga Slap iz Osijeka, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica te Grad Belišće.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button