NASLOVNICAUDRUGEŽUPANIJA

U Slatini održana 8. sjednica predsjedništva Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ

U Slatini je jučer održana 8. sjednica predsjedništva Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije uz predsjedavanje Mate Bubaša, predsjednika Zajednice.

Na sjednici, prvoj ove godine, Bubaš se osvrnuo na dosadašnji rad zajednice te je naglasio kako suradnja braniteljskih udruga treba biti još jača, kao i jedinstvo braniteljske populacije. Prema uobičajenom dnevnom redu sjednice raspravljalo se o izvješću sa sjednice Glavnog odbora HVIDR-e RH u Zagrebu na kojoj je bio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te aktualni premijer Andrej Plenković.

Sjednica se vodila na temu izrade članskih iskaznica te popratne dokumentacije o izradi iskaznica. Raspravljalo se i o samom prebivalištu članova udruge te njihovom djelovanju unutar zajednice, a bilo je riječi i o problematici održavanja tribina i okruglih stolova koji su zbog sigurnosnih razloga s obzirom na trenutnu situaciju odgođenih do daljnjega.
Jedna od tema sjednice bile su i nadolazeće izmjene zakona o hrvatskim braniteljima.

Nakon iscrpnog izvješća predsjednika Bubaša prešlo se na točku dnevnog reda gdje su predsjednici podružnica izvijestili ostale članove predsjedništva o svom radu, a obratili su se predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac, zatim predsjednik HVIDR-e Slatina Ilija Nikolić, te predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

Na kraju je predsjednik Bubaš uručio knjige predsjednicima udruga, biografiju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
(mf, dm/Foto: D. Mataz)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button