DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održan susret župnih lektora Slavonsko-podravskog arhiđakonata

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održan prvi u nizu susreta na razini arhiđakonata, župnih lektora, vjeroučitelja i svećenika u Godini Božje riječi, a u pripravi za ovogodišnju Korizmu, kojemu je domaćin bila slatinska Župa sv. Josipa.

Na temelju naloga pape Franje koji je treću nedjelju kroz godinu 26. siječnja, proglasio Nedjeljom Božje riječi, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević proglasio je na nivou Požeške biskupije Godinu Božje riječi koja traje od 26. siječnja do kraja liturgijske godine – svetkovine Krista Kralja, 22. studenoga, a odvija se pod geslom „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka“.

U skladu s programima Godine Božje riječi susret u Slatini bio je jedan od prvih susreta na kojima Požeška biskupija želi ukazati na važnost Božje riječi, važnost službe navjestitelja Božje riječi kao što su zaređeni službenici, svećenici, đakoni, te župni lektori. Tako su nazočni uz dobivene naputke, upoznati sa smjernicama načina priprave služenja Božje riječi, i programima koji će se provoditi ove godine u župama Požeške biskupije.

Na susretu u Slatini gdje su se okupili župni lektori župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata, odnosno virovitičkog, slatinskog i našičkog dekanata, u sklopu kojih su prisustvovali predstavnici iz 30 župa, zatim svećenici i vjeroučitelji koji su ujedno i nositelji programa u svojim župama, u prvom teoretskom dijelu održana su tematska izlaganja koja je predvodio koordinator susreta Robert Kupčak, upravitelj Pastoralnog centra Požeške biskupije, dok su vjeroučitelji u drugom dijelu susreta održali niz radionica po metodi lectio divina, a koje su održane u prostorima spomenutog Doma i Pastoralnoj dvorani slatinske Župe sv. Josipa.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button