DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održan Međužupanijski stručni skup profesora strojarstva

U petak, 23. ožujka u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina održan je stručni skup profesora u sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije s ciljem razmjene iskustva i informacija o kurikularnoj reformi, stručnom usavršavanju i aktualnostima u sustavu strukovnog obrazovanja. Nazočni profesori strojarstva saslušali su izlaganja i aktivno sudjelovali u planiranim radionicama i diskusijama koje su održali Damir Zvonar, viši savjetnik u ASOO, Ivan Tudić, dipl.ing, Ernest Balta, učitelj savjetnik, i Ranko Čučković, prof. mentor.

Viši savjetnik Damir Zvonar upoznao je nazočne o trenutnom stanju u cjelovitoj kurikularnoj reformi i aktualnostima iz sustava strukovnog obrazovanja. Ernest Balta, učitelj savjetnik, održao je izlaganje i radionicu na temu planiranje i izvođenje vježbi i praktične nastave u nastavnim predmetima, Ranko Čučković, prof. mentor, održao je izlaganje o nužnosti poznavanja STEM područja, a Ivan Tudić, dipl.ing. imao je izlaganje i radionicu na temu boje u komunikaciji. Stručni skup završio je razmjenom iskustava tražeći učinkovite metode postizanja ishoda učenja strukovnih nastavnih predmeta i stručnih kompetencija.

U praktikumu ugostitelja učenici zanimanja kuhar i konobar nazočnim profesorima predstavili su svoja kulinarska postignuća.  Nazočni profesori strojarstva ocijenili su stručni skup dobro planiranim, organiziranim i ostvarenim.(mf/IOŠ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button