DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini obilježen Dan antifašističke borbe

Prigodom obilježavanja Dana antifašističke borbe danas je u Slatini upriličena svečanost u znak sjećanja na sve žrtve fašističkog terora.

Poginulima u narodnooslobodilačkoj borbi počast su polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona ispred spomenika NOB-a u parku kod Pučkog otvorenog učilišta u Slatini odali predstavnici Grada Slatine predvođeni zamjenikom gradonačelnika Ilijom Nikolićem i predstavnicom Gradskog vijeća Grada Slatine Ksenijom Plantak te gradskim pročelnicima Krunoslavom Šarabokom i Marinom Kokorićem.

Počast su odali i predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatina predvođeni predsjednikom Vladimirom Jurićem i blagajnikom Vidom Zubićem, dok je u ime Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slatine vijenac položio član istoga Slobodan Ostojić.

22. lipnja, Dan antifašističke borbe obilježava se na ovaj dan od stjecanja hrvatske neovisnosti u sjećanje na 22. lipnja 1941. godine kada je osnovana prva antifašistička postrojba u Hrvatskoj i jedna od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button