DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini će od jeseni studirati i III. generacija studenata studijskog programa izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i Predškolski odgoj i obrazovanje

Zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić danas se u slatinskoj Gradskoj upravi sastao s dekanicom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, prof. dr. sc. Eminom Berbić Kolar.

Razlog ovog susreta bio je potpisivanje Ugovora o izvođenju i sufinanciranju nastave na dislociranom studiju Ranoga i Predškolskoga odgoja i obrazovanja u Slatini III. generacije studenata akademske 2023./2024. godine.

Sklopljenim ugovorom Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti obvezuje se studentima navedenog studija osigurati izvođenje i pokrivenost nastave sukladno studijskom programu, izvedbenom planu nastave i nastavnom kalendaru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, dok se Grad Slatina obvezuje osigurati prostor i opremu za izvođenje nastave u Slatini za III. generaciju studenata.

Dekanica Berbić Kolar tom je prigodom istaknula kako i nakon dvije generacije studenata, koje je pohvalila naglasivši njihovu marljivost i odličnu prolaznost na ispitima, i dalje postoji velika zainteresiranost, te se u III. generaciji očekuje minimalno 40 studenata koji će nakon provedenih upisa, od jeseni  započeti svoj studij u Slatini kroz studijski program izvanrednog prijediplomskog sveučilišnog studija Rani i Predškolski odgoj i obrazovanje.

– I ranijih smo godina zbog velike zainteresiranosti proširivali kvote, a to ćemo prema potrebi učiniti i naredne akademske godine u kojoj grad Slatina u sve tri generacije može očekivati preko sto studentica, jer su to do sada bile samo žene, a prema trenutačnim pokazateljima tako će biti i u trećoj generaciji. Naravno konačne brojke ćemo znati kada završe upisi koji su u tijeku, kao i ispitni rokovi ranijih generacija, – istaknula je dekanica Berbić Kolar.

Osim toga izrazila je zadovoljstvo što i Grad Slatina, kao i osječki Fakultet osim mladim generacijama koje tek izlaze iz srednje škole, želi dati priliku za obrazovanjem i zainteresiranima starijima od 25 godina, te se omogućava cjeloživotno obrazovanje onima koji su maturirali prije 2010. godine.

– Na taj način omogućava se obrazovanje i marginaliziranim skupinama društva, a samim time pruža im se i veća mogućnost za zapošljavanje, – dodala je dipl. iur. Gordana Šoštarko, tajnica osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti koja je također nazočila potpisivanju Ugovora.

Zadovoljstvo potpisivanjem ovoga ugovora izrazio je slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić:

– Drago mi je što s ovom pričom idemo dalje unatoč svim nedaćama te ćemo se potruditi iznaći kvalitetne uvjete za rad, kako studentima tako i profesorima koji su zaduženi za izvođenje nastave u Slatini, te im se, uz dekanicu i sve službe Fakulteta, zahvaljujem na predanom radu i strpljivosti, a osobito na uspjesima koje najvećim dijelom zahvaljujući njima ostvaruju slatinski studenti, – rekao je dogradonačelnik Nikolić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button