DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

U Sladojevcima održani 4. memorijalni susreti posvećeni poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Zoranu Baliću i Milanu Dunkoviću

Danas (30. srpnja) su u organizaciji Gradskog odbora UHDDR Slatina i Temeljnog ogranka UHDDR Sladojevci u Sladojevcima održani 4. memorijalni susreti posvećeni poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Zoranu Baliću i Milanu Dunkoviću.

Dan uoči susreta (petak), predstavnici GO UHDDR Slatina i TO UHDDR Sladojevci obišli su s rodbinom poginulih hrvatskih branitelja mjesna groblja u Radosavcima i Sladojevcima, te položili upaljene lampione i cvjetne aranžmane na njihova posljednja počivališta.

Susrete, na kojima su se hrvatski branitelji natjecali u visećoj kuglani, streljaštvu zračnom puškom i elektronskom pikadu, nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, a na dolasku se ekipama zahvalio predsjednik TO UHDDR Petar Derdić.

Nakon otvaranja memorijala, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Grada Slatine položili su vijenac i upaljene lampione kod spomenika poginulim hrvatskim vojnicima u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu u središtu Sladojevaca.

REZULTATI NATJECANJA:

Viseća kuglana:

  1. UHDDR Sveti Đurđ
  2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
  3. TO UHDDR Bakić

Streljaštvo zračnom puškom:

  1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
  2. GO UHDDR Slatina
  3. TO UHDDR Gornji Miholjac

Elektronski pikado:

  1. TO UHDDR Sladojevci
  2. UDBDR Nova Bukovica
  3. Udruga HVIDR-a Slatina

Uz čestitke najboljim ekipama, odličja, medalje i pehare, uručili su predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, predsjednik Županijske podružnice UHDDR VPŽ Dražen Hološi i predsjednik Temeljnog ogranka UHDDR Sladojevci Petar Derdić.

Ove 4. memorijalne susrete u spomen na poginule hrvatske branitelje uveličali su članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” – Pavo Tutenov, Goran Draksler i Darko Dolovski iz Slatine, te Zlatko Milošević iz Nove Bukovice i Dino Radić iz Splita, uz logističku potporu Marine Tutenov, koji su istrčali dionicu od Radosavaca do Sladojevaca.

(nm/adf; Foto: D. Fišli, Z. Kodrić, M. Tutenov)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button