DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

U Sladojevcima održani 4. memorijalni susreti posvećeni poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Zoranu Baliću i Milanu Dunkoviću

Danas (30. srpnja) su u organizaciji Gradskog odbora UHDDR Slatina i Temeljnog ogranka UHDDR Sladojevci u Sladojevcima održani 4. memorijalni susreti posvećeni poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Zoranu Baliću i Milanu Dunkoviću.

Dan uoči susreta (petak), predstavnici GO UHDDR Slatina i TO UHDDR Sladojevci obišli su s rodbinom poginulih hrvatskih branitelja mjesna groblja u Radosavcima i Sladojevcima, te položili upaljene lampione i cvjetne aranžmane na njihova posljednja počivališta.

Susrete, na kojima su se hrvatski branitelji natjecali u visećoj kuglani, streljaštvu zračnom puškom i elektronskom pikadu, nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, a na dolasku se ekipama zahvalio predsjednik TO UHDDR Petar Derdić.

Nakon otvaranja memorijala, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Grada Slatine položili su vijenac i upaljene lampione kod spomenika poginulim hrvatskim vojnicima u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu u središtu Sladojevaca.

REZULTATI NATJECANJA:

Viseća kuglana:

  1. UHDDR Sveti Đurđ
  2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
  3. TO UHDDR Bakić

Streljaštvo zračnom puškom:

  1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
  2. GO UHDDR Slatina
  3. TO UHDDR Gornji Miholjac

Elektronski pikado:

  1. TO UHDDR Sladojevci
  2. UDBDR Nova Bukovica
  3. Udruga HVIDR-a Slatina

Uz čestitke najboljim ekipama, odličja, medalje i pehare, uručili su predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, predsjednik Županijske podružnice UHDDR VPŽ Dražen Hološi i predsjednik Temeljnog ogranka UHDDR Sladojevci Petar Derdić.

Ove 4. memorijalne susrete u spomen na poginule hrvatske branitelje uveličali su članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” – Pavo Tutenov, Goran Draksler i Darko Dolovski iz Slatine, te Zlatko Milošević iz Nove Bukovice i Dino Radić iz Splita, uz logističku potporu Marine Tutenov, koji su istrčali dionicu od Radosavaca do Sladojevaca.

(nm/adf; Foto: D. Fišli, Z. Kodrić, M. Tutenov)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot